från riksnörd till riksheting.

jag har klippt mig. och jag är fruktansvärt snygg. jag ser lite galen ut i håret, vilket är helt i min smak. hon gjorde så att mitt hår ser ut som mitt hår. inte överstylat så man aldrig får till det själv. inte tusen produkter som "man bara måste ha", men som man aldrig kommer lägga en halv lön på. lite galet fall och en jäkla massa liv i det.

men hörni, varför känner man sig alltid som en ful nörd när man sitter där i stolen? eller är det bara jag? jag har mina teorier... för det första så sitter man med ett fult förkläde under hakan och lampor som lyser på en uppifran, vilket inte är smickrande på något som helst vis. sen är man blöt i håret och det ligger slickat runt hjässan som att man fått en hink vatten över huvudet. sen sitter det ju faktiskt en människa och granskar ens huvud med koncentrerade ögonbryn. inte konstigt att man inte är totally relaxed i den situationen. och på allt det här så har vi den där konversationen som alltid är så konstig. frisören frågar var man bor, vad man jobbar med, vad man har jobbat med, var man är uppväxt och så vidare. det börjar ju med att de frågar vad man jobbar med. den naturliga förljdfrågan på det är ju "och vad jobbar du med?", men det kan man ju inte fråga, det är ju redan ganska uppenbart. "hur länge har du jobbat här?" skulle man ju kunna fråga. men jag kunde inte bry mig mindre, så jag kan bara inte fråga det utan att känna mig skitdum. och vad spelar det för roll var frisören bor? jag är frisörens kund för tusan, inte vill väl hon berätta om hela sitt privatliv sjutton gånger om dagen? det enda som räddar en frisör-konversation är om man varit på en resa nyligen eller om man ska på en. då kan man prata om det i de resterande 55 minuterna. frisören jag var hos idag var helt underbar på så sätt att hon verkligen inte sa ett knyst. det var i och för sig jobbigt i början, för jag var så peppad på att vara glad och icke-nördig och prata på. men hon ville liksom inte prata. det kändes tryggt. hon koncentrerade sig på att göra mig snygg och jag kunde vara säker på att hon inte klippte av mig örat för att hon var så exalterad över den där thai-ön vi båda hade varit på eller något sånt. jag visste helt enkelt att jag skulle bli skitsnygg, och det blev jag. damn, i'm hot.

jag ska lätt glida runt med de här i sommar


liten och fräknig

nu är jag liten och ensam. ligger i sängen och önskar att jag hade somnat. önksar jag vågade berätta att jag helst av allt skulle vilja bli skedad nu. jag lyssnar på U2 och tänker på allt man kan tänka på. with or without you, på repeat. jag måste hålla i mig för att inte falla. egentligen är jag glad, lycklig. men det märks inte ikväll. hon lyssnar på U2 och saknar sin sked.


fuck you my love

varför lär jag mig aldrig? jag är så naiv och trögtänkt ibland. varje eftermiddag under min tid på EO så drack jag flera glas latte macchiato. sen mår jag illa resten av dagen, hela kvällen och in på natten (tills jag somnat). magen bakar i ett och gör till och med ont om det blivit ett ganska högt antal glas. jag är förmodligen både laktosintolerant och känslig av kaffet. jag kan med andra ord inte dricka latte macchiato utan att må dåligt. och det vet jag. men nu sitter jag här efter ett besök på EO och en macchiato senare och vill kräkas igen. vill helst lägga mig raklång på soffan och fisa hela kvällen, men så kan man ju inte bete sig.

men det är ju så gott. det känns ju så lyxigt att dricka en fint glas ljusbrun lycka. och det är så härligt att trycka på knappen på maskinen och se den fylla glaset. det är så vackert när kaffet rinner genom mjölken och långsamt färgar den vita skummade mjölken ljusbrun, som en ridå. likt en regnbåge i bruna nyanser. dricka den perfekt tempererade drycken och få skum på överläppen. det är värt lite illamående ibland... vissa dagar. ibland.





min egenkomponerade låt tillägnad en bunt män ©

he can put his ass in hell
ass in the hell
put your ass in hell
put your ass in the hell
ass in hell
hell ass



karma

det coolaste paret i världen, i alla fall det coolaste paret jag känner, ska få återförenas. mannen ska få komma tillbaka till sitt liv. så tack till er idioter som äntligen plockade ut tummen ur arslet ! och kompis, tror vi på karma nu eller?



antar att jag saknar sandlådan?

nu ska jag leka. gud vad jag ska leka. jag ska piffa till det hemma alldeles gratis. jag ska återvinna och fixa om. prio ett är ju min hallampa som är ett litet projekt. det blev liksom inge bra att köpa en lampsladd och den där coola glödlampan från ROOM. för lampan lyser inte upp något, det är bara själva lilla blomman som lyser. så den får omplaceras till ett ställe där den inte behöver ha en funktion, så den kan koncentrera sig på att vara fin. enbart. min lilla blondinlampa. så, eftersom jag har en ny vit och fin lampsladd så måste jag ju ha med den i projektet. för övrigt är det få taklampor som inte har en lampsladd. så jag gör en fejk Jonas Bohlin lampa, den som heter LIV från 1997, och klär en gammal återanvänd lampskärm med tyll. och inte för att vara taskig mot Jonas, men hans lampa är lite för söt-töntig för min smak, så jag ska fräsa till det lite med coolare tyll. mammas välfyllda tyg-rum står givetvis för tyllet.



sen har jag ju en miljon ramar i en liten låda också, och de tänkte jag få upp på väggen. just nu har jag pappers-fyrkanter på väggen som jag klippt till i samma storlek som ramarna. och bilderna som ska sitta i ramarna fast-kluddade på pappersrutorna. visst är jag smart? så jag slipper slå hundra hål i väggen innan jag får till det perfekta resultatet. nu är jag redo att spika men  problemet är att alla ramar är i olika färger. så jag ska gå loss med vit målarfärg, som jag redan har givetvis, och lite guldpenna. sen hem till släktningar och leta bilder och till mammas jobb och låna superkopiatorn.



sen ska jag köpa skumgummi och sy till en madrass till fönstret. då ska jag sitta där och dricka te hela kvällarna. där, mina vänner, kan man ha riktigt rödvin-sexiga kvällar dessutom.

sen ska jag gå loss på indiska med mina presentkort och köpa lyktor och kuddar. åh, tänk om jag hade haft min mysinge schäslong också. då minsann, hade det blivit helt underbart på momangen här hemma.


min manliga helg

jag har haft en sjukt manlig helg. jag gillar män. helgen har alltså varit manlig på så vis att jag enbart har umgåtts med män, med två ynka undantag. på något vis så känner jag mig kvinnligare av det. att sitta hos en man och måla naglarna är bara inte samma sak som att måla naglarna med kvinnor omkring sig. och att baka paj till män är verkligen inte samma sak som att baka till flickvänner. att gå på raggartur med en man, höra på besudlar-historier genomförda av män och få mat av en man är verkligen någonting annat än soap-kväll med brudar, älta snubbar i timmar och köpa sushi med flickvännen.

helgen började med att underbara philip lagar underbara musslor till mig. verkligen underbara. det kan bevisas på så sätt att jag åt mer än honom. det är dessutom verkligen värt att nämna att han fixade allt. köpte vin och mat. hällde upp vinet och lagade maten. tillät mig inte diska efter maten och såg alltid till att jag hade något i glaset. jag var en prinsessa och han var inte ens prinsen, enbart gentleman (han hade inga baktankar med att vara gentleman alltså, vilket är världens största tumme upp). därefter beger vi oss till vårt älskade soap. jag hade telefonkontakt med en annan, just det, man. försökte få honom att möta upp oss, vilket var bådas tanke från början. men han är som sagt en man, så det gick inget vidare. jag och philip gick vidare till solidaritet. philip raggade satan och jag tyckte det var underbart underhållande. vi gick hem klockan "det-hade-varit-soluppgång-om-det-inte-hade-varit-januari". åt rostmackor och somnade.

dagen efter städade jag lägenheten, tände ljus och gick runt och mös. sen kommer en annan man med sin manliga vän för att äta min berömda päronpaj. de har inköpt två äpplen de luxe som jag ska baka paj av. pajen blev inte en päronpaj, utan snarare smör-friterade äppelskivor med kardemumma, men ack så god. ny succé. männen drar på fest med en av mina vinöppnare och lämnar mig kvar i lägenheten. jag går och köper godis, chips och dipp. underbar kväll. tittar på en film med nicolas cage, han är faktiskt väldigt manlig i filmen också.

dagen efter står jag på en visning med björn hansson, som också är en man. därefter blir jag upphämtad av en av mina favorit-män, pappa. vi hämtar min syster (undantag 1) och åker till saknade 113 50 för att äta lite. vi ska tydligen på en överraskning senare. patasalladen på 113 50 är lika underbar som jag minns den och överraskningen visar sig vara ett spontanbesök på dramaten. sjukt trevligt. vi såg den fule, vilken handlar om en man som är ful, men opererar sig så han blir snygg och så vidare bla bla bla. den var i alla fall riktigt bra. en kvinna och tre män består uppsättningen skådespelare av. alltså väldigt övervägande män. jag och pappa kör hem min syster och beger oss till hans kontor för att installera office-paketet på min dator och sitter kvar och pratar om familjen i hundra år innan jag åker hem.

hemma sitter jag och gör ingenting ett tag innan det plötsligt knackar på fönstret. paj-mannen med min vinöppnare står utanför och flinar. han har med sig en kninno-kompis (undantag 2) och de får resten av pajen från gårdagen (den var ännu godare idag). de drar med mig ut på en natt-promenad och mannen håller låda som få. vi kvinnor turas om att fnissa och säga "näää..vad äcklig du är", så som kvinnor gör i sällskap av en man med munläder.

och här sitter jag nu. tittar på klockan och konstaterar att helgen är slut och jag är belåten. jag har inte varit ensam med en kvinna på hela helgen, med undantag från x antal samtal med tove, som då skulle kunna betraktas som undantag 3. men det är på telefon, så det räknas inte. förresten är vår relation så att man inte riktigt vet var carolina börjar och tove slutar, och vice versa, så det räknas inte heller. jag menar, om man ska ta bort tove så måste man genomgå smärtsamma operationer och jag tycker man ska få njuta av en manlig helg utan att genomgå sådana hemskheter. förresten nr 2 så är det bara jag, tove och tele2 som vet om detta förhållande (tills nu), så det räknas inte av den anledningen heller.

än en gång. jag gillar män. speciellt de som man kan räkna som vänner utan att innerst inne undra om det lurar baktakar. så kallade gentlemän.

bra extraknäck för hängläppar

om man har en mun som ser ut som denna, då kan man knäcka extra som brevlåda.


long time no see

vi trodde vi hade sån koll den tiden då de här bilderna togs (och paint-experimenterades med). oj så fel vi hade. ojojoj. vi har inte ens koll nu för tusan.



 


rödvin-sexig

jag har kommit på ett av världens bästa ord. rödvin-sexig. jag ska förklara...
när man är rödvin-sexig så är man lite fumligt lycklig för stunden. lite tankspridd eller väldigt "här och nu"-lugn. man är djup och tittar i ögonen och är intresserad av konversationen. väldigt layed back, väldigt. man sitter gärna vid ett stökigt bord efter en middag eller på kuddar på golvet. man gestikulerar med samma hand som man håller rödvin-glaset i. men man svätter inte ut en droppe och glaset är stort och gärna brett. om man skulle skvätta ut en droppe, för det skulle bara vara en droppe i så fall, så torkar man upp den med tummen och så suger man upp det genom att bita lite på tummen medan resten av handen är knuten näve, you know? lite för långsamt gör man det också, för man är inne i konversationen. om det är en rödvin-sexig dejt så tar man varandra på armen eller på benet när man skrattar. bra musik är obligatoriskt när man umgås och är rödvin-sexiga. ett sinnessjukt bra exempel på en rödvin-sexig låt är denna.


sånt nedrans bök det ska vara då

jag trodde det skulle bli så kreativt och bra från dag 1 när jag skulle plugga. men nej, det är sånt knas med allt känns det som. det börjar med att jag får feber och ligger och yrar framför teven i två dagar. det ingick inte i mina planer. sen går det inte att registrera sig på byggnadstekniken och läraren svarar inte i telefonen. piss. där har jag i alla fall lyckats få tag på böckerna från biblioteket. på juridiken har jag inte lyckats få tag på en enda bok än. alla är utlånade på biblioteket med en kö på typ 20 pers på varje bok. tur att man har en fot inne på ett företag där näst intill alla sitter på de här böckerna hemma. och tur att blocket finns. och ur att man får pengar imorgon. sen måste jag även hem till pappa och fixa office-paketet, för den lilla fejk-varianten jag har på min dator fungerar inge vidare. fixafixaotrixa


min kamera på datorn är lite konstig

i min kamera som är inbyggd i datorn (Built-in 1.3 mega pixels camera, står det på en klisterlapp här..) blir man skitful. mina fräknar ser ut som en sjukdom och bakgrunden ser ut som en regnig dag i moskvas förorter. inte smickrande varken för mig eller min lägenhet. men om man leker lite med spakarna kan man se ut såhär. vi kan konstatera att jag har rödbrunt hår, ganska blå ögon, svarta naglar och en underläpp som är större än överläppen.

no shit?

Romantiska filmer förstör ditt kärleksliv

Brukar du drömma dig bort framför en romantisk komedi?

Det kan ha sitt pris.

Filmer som Notting Hill och Bridget Jones dagbok ger dig ett sämre kärleksliv, enligt en ny studie.

Harmlösa kärlekssagor - med garanterat lyckliga slut. Det är nog bilden många har av romantiska komedier. Men filmerna är inte bara ofarlig underhållning, enligt en ny studie.

De kan ge både orealistiska och ohälsosamma förväntningar på riktiga förhållanden, varnar forskare vid Heriot Watt University i Edinburgh. Personer som ser dessa filmer tror oftare på förutbestämd kärlek, enligt studien. Dessutom väntar sig fler av dem ett perfekt förhållande direkt. Färre tror också att man behöver jobba på relationen för att hålla samman.

- Problemet är att medan de flesta av oss vet att idén om det perfekta förhållandet är orealistisk så är andra mer påverkade av hur media porträtterar det här än vi inser, säger Bjarne Holmes som lett undersökningen.


Bara en partner

Sammanlagt studerades 40 succéfilmer från 1995 till 2005, bland annat Du har mail, Bröllopsfixaren, Kärleken checkar in och Medan du sov. I de flesta faller paret genast för varandra, enligt forskarna. De menar också att filmerna ger budskapet att det bara finns en perfekt partner.

- Det finns en föreställning om ödet, och par i romantiska komedier förstår genast varandra, säger Bjarne Holmes.

Han menar också att vissa tror att det ska vara precis så. Alltså blir de besvikna, är Holmes inte helt oväntade upptäckt.


Tror på ödet

I en annan studie av Holmes fick hundra studenter se på den romantiska komedin Om ödet får bestämma, med Kate Beckinsale och John Cusack. Samtidigt tittade hundra andra på ett drama av David Lynch. Efter filmen fyllde försökspersonerna i ett formulär - och de som sett den romantiska filmen svarade i mycket högre utsträckning att de trodde på ödet.


Överdosera inte romantiska filmer, är budskapet i en ny stud 
Överdosera inte romantiska filmer, är budskapet i en ny studie. Här spelar Hugh Grant och Julia Roberts kära i den romantiska komedin Notting Hill. 
 


så vackert, sexigt, snyggt, underbart...

såg videon för länge länge sedan. men den är fortfarande helt underbar. så vill jag se ut.



se hela videon, du måste se hela videon

min pappa är bättre än din. sådeså!

efter gårdagens inlägg om min underbara dag fick pappa krut i arslet och ville nog smitta av sig lite på mig (kan man säga krut i arslet? äh, nu kan man det annars). hur underbar är han inte! faktum är att upplägg som detta är vanligt förekommande i vår familj, från pappa alltså. sjukt praktiskt. men jag kan berätta för pappa och resten av världen (övriga tre läsare) att jag faktiskt vill ha ett iq-befriande jobb för tillfället, så att all iq hamnar på hemtentor och allt vad det är. men till hösten däremot, om det går för sig med allt, då ska jag bannemej ha ett jobb som är fabulous! så det är å andra sidan dags att ta tag i det nu... ja... fan. pappa har rätt igen. damn. (kan även påpeka, för mitt ryktes skull, att pappa inte är uppdaterad på vad som gäller i internetvärlden. jag använder givetvis inte glife längre, det är fejjan som gäller. för att undvika pinsamma missförstånd...)

Postat av: Pappa

To do lista:

Ät en himla god frukost
Sätt på TVn och se på nyheterna. TV1 eller TV4. Stäng av TVn.
Ta fram en plastpåse och tejp
Dra ur tv-kontakten, trä på plastpåsen och tejpa, tejpa, tejpa.
Öppna fönstret, släpp in litet kall frisk luft och se vilken härlig dag det är!

Fundera på varför du söker jobb som du inte gillar; pappersarbete och siffror
Fundera på varför du inte söker jobb där du bevisligen har talang; text, grafik, bild, form, färg, design, inredning

Koka en kopp the, starta datorn. Gå INTE in på MSN, G-life och liknade just nu, det är arbetstid. Men leta efter

-Billig kurs i Officepaketet (kolla med arbetsförmedlingen)
-Gratis föredrag och seminarier, det finns massor!

- Stäm av CSN
- Ansök om nytt körkortstillstånd

Klä på dig ytterkläderna
Gå till Optikern på hörnet och gör syntest för körkort
Skaffa en ny legitimation
Skaffa ett nytt pass. Trevliga människor som du blir då och då bjudna på resor med kort varsel.

.....hemma igen

Läs körkortsboken sid 1-4

Boka en lunch med någon intressant och trevlig person som kan vara bra för dig att känna. (Inte kompisar eller familj som du ändå träffar. Litet knepigt, men försök)
Läs körkortsboken igen, sid 1-4, gör understrykningar.
Skaffa böckerna för ditt pluggande, om du inte redan gjort det.
Gör ett eget schema för pluggandet, precis som i skolan.
Kom på ett sätt att rapportera och bestraffa ogiltig frånvaro från det schemat
Skriv ett nytt tjusigt CV i World
Lägg upp ditt CV på arbetsförmedlingen. Rikta in dig på sådant du verkligen skulle vilja jobba med. Du har ju jobb och plugg, så sikta litet högre och roligare.
Fundera på vem som skall få World-versionen av ditt CV. Gör en marknadsplan för dig själv.
Ring han du vet Mats
Fråga var Bella gjort av Pappas lilla kamera som hon lånat. Du får låna den ett tag. Jo, den duger som alternativ till ingenting.
Gör nåt med kameran som är roligt
Gör en inköpslista

Om du började med allt detta klocka 0800 så är klockan 15.00 nu. Det är fredag. Gör nåt trevligt, t ex gå och bada eller boka en teaterbiljett.

Kram //Pappa

2009-01-16 @ 08:44:42
URL:
http://www.dekitools.com/

underbara dag

jag har så tråkigt. jag har så tråkigt. det suger att inte jobba. jag blev nästan glad imorse för att jag hade en tid att passa så jag var tvungen att gå upp tidigt. hör ni? glad för att gå upp tidigt! har en päronpaj i ugnen som jag ska tröstäta. så, vad har jag gjort idag? jo, jag har sittat på avsnitt av färjan på nätet. extremt givande. och hela dagen har jag funderat över denna frisyr. vad har hon gjort? skulle det bli så eller har hon brunnit? "hej frisören. jag vill att du klipper en pojkfrisyr utanpå mitt hår. så att det tunnas ut maximalt och blir spretigt på toppen av huvudet och så att luggen blir bångstyrig, tack."



för närmre titt på det beundransvärda håret och för att få en tydligare inblick i mitt spännande liv kan jag rekomendera
http://kanal5.se/web/guest/farjan/avsnitt

underbara tjockis-smörgås

jag har precis ätit världens coolaste macka. sjukt god. jag tyckte jag förtjänade det efter att ha varit på cellprovtagning på morgonen.


illbatting i busskuren.

skulle åka bussen hem från min storhandling på lidl. tunga kassar you know. en liten mulatt-tjej står och väntar på bussen med mig. typ 11 år eller så, sjukt söt. klädd som en 15-åring. pratade i mobilen konstant, olika personer hela tiden som hon ringde upp. verkade som att hon smidde elaka planer mot killarna i klassen med brudarna. "vi säger att vi inte betalade med kuponger så de är skyldiga oss mer pengar" sa hon i telefonen. när hon lagt på såg hon sjukt nöjd ut och sa tyst till sig själv "...där fick han.. där fick han..." varpå hon mumlade olika pojk-namn och ringde upp någon annan. elak liten brud det där.

inne på lidl var det ett litet tjejgäng om tre små brudar som gick runt. en av dem, den längsta så klart, gick runt och visade sina två vänner vad hennes mamma hade köpt där. hårfön och korv. "de har faktiskt bra saker här också". de köpte tugummi efter en rudvandring på 15 minuter, som de sen delade på utanför.

jag förstår mig inte på barn.

mitt astro 2009

Stenbocken 22/12-20/1

Kärlek: Just nu är du försiktig med att släppa in någon i din inre sfär. Som singel lever du ett intensivt uteliv tillsammans med dina vänner, men du undviker allt för intima kontakter. I november möter du en speciell person.
Arbete: Arbetet flyter på bra under våren. I Maj ställs du plötsligt inför ett val som kommer att ta mycket energi. Sommaren blir en viloperiod, men hösten blir riktigt tuff. Se upp för falska löften.
Hälsa: Du håller dig i fin fysisk form. Att se bra ut ger dig självförtroende. Du skulle behöva pyssla om dig lika mycket mentalt som du gör med din fysik. Gå gärna en kurs i personlig utveckling.

Av Felicia Stålkrantz Baurén, elle.se

pizza, rödvin och magrutor, tack.

när jag sorterat klart mina papper och städat av lägenheten lite snabbt, så det luktar gott. så det luktar duktigt. då vill jag att en snygg hunk kommer fröbi med pizza från birkastans. jag har rödvin och kan ställa det på luftning så länge. inga problem..

                           

kom och styr upp, roger!

kom hem nyss och ska sätta mig och sortera papper. extrem ångest. sätta in i pärmar. slänga. just nu har jag noll koll. har små högar med viktiga papper lite här och var. inte bra. det är ingen ordning på allting. man hittar inte varenda dugg. plus att jag jag inte har plats att förvara de viktiga grejerna någonstans. så jag måste organisera om en hel del. några varv till källaren och så. ångest igen. jag vill inte. men, tittade lite på blocket nyss (för blocket är helt underbart underhållande) och hittade den perfekta mannen: Roger, hustomten. han påstår att han kan hjälpa till med det mesta mot en billig summa. han kan till och med åka till ikea åt en. kanske han kan komma och styra upp här hemma? det vore bra. kanske kan laga middag till honom som betalning, om han nu ska vara så billig.... lite falukorv mot orning och reda. helt perfekt.


jag är skendräktig

jag tittar inte på barnvagnar och baby-kläder och jag avskyr fortfarande skrikiga ungar på stan. jag är skendräktig på så vis att jag är sugen på olika maträtter konstant. och aldrig är det mat jag har hemma. just nu är jag extremt sugen på rostmackor med banan på (det är gott). för tio minuter sedan var jag extremt sugen på calamares med aioli. det är jag fortfarande sugen på, men inte lika extremt. julen var lite läskig. jag var så extremt sugen på min favorit-thai-rätt. jag googlade som en idiot för att hitta receptet på det, men kunde inte hitta. höll på att bli galen för thaien där jag brukar äta det var stängd under hela julen. en kväll kunde jag inte somna för att jag var så sugen på den, och jag vet inte riktigt om det är helt okej. jag minns att jag var väldigt sugen på fiskpinnar en dag också. en annan dag, eller om det kanske till och med stäckte sig över flera dagar, så var jag enormt sugen på moules marinière på restaurang kungsholmen. de är det mest underbara som finns. oh, nu blev jag ju sugen på dem igen... mm-mm-mmmm



jag googlar efter en simpel thai-rätt i flera dagar. och av en slump så googlar jag fram
musslorna från kungsholmen på två sekunder. det är lite sjukt. men nu är jag lycklig!

det sägs att sann kärlek är självmord.

oh yes, it is.



men även förbannat vackert.

jag är världens tröttaste. och lataste. det är dålig kombo.

jag är så sjukt trött. så trött att jag inte orkar gå och tvätta bort sminket, borsta tänderna och gå och lägga mig. jag sitter kvar i soffan och längtar till sängen. inte logiskt på något vis. jag har stått på en visning i fyra timmar idag. jag var i den satans lägenheten nästan fem timmar. jag var beredd på att det skulle bli långtråkigt. så jag kom dit, kollade var det fanns schyssta stolar att sitta och glo på. var beredd att spela spel på mobilen och hade lite choklad i väskan. efter en timme var objektbeskrivningarna slut. jonny the mäklare fick åka till kontoret och printa nya till visningen. han lämnade dem, stannade en halvtimme och då var de också slut. han åkte till kontoret igen.... totalt var det typ 100 pers där. jonny kommer ha en underbar dag imorgon. han kommer säga likväl tusen gånger. önskar jag kunde sitta på skrivbordet mittemot och mobba honom för det, som en vanlig måndag. men nej. jag ska inventera pappas lager imorgon. skitkul. whatever. pengar är skitkul.

sen ska jag göra följande på tisdag:
-slänga skit
-sortera papper
-stuva till en plats till mina nya martiniglas
-fixa handtaget
-köpa handtvål på h&m
-handla på världens bästa lidl. om inte...

...pappa är världens gulligste och vill åka med mig till en vettig billig mataffär imorgon kanske? en sån med stor parkering utanför, man måste ha en femma får att få kundvagn och hela familjer handlar iklädda mjukisbyxor. det vore helt underbart!


så vackert så vackert



det här skåpet ska LÄTT få stå i min dotters rum, när jag skaffat henne. när jag skaffat en man att skaffa henne med. undrar om man fortfarande kan köpa det då? och visst har jag gjort det sött och gulligt med en liljan och fjärilen? jag gillar inte gulligt, men jag kan gulligt. och så gillar jag paint.


den är inte jag för fem öre. men jag gillaren.

jag är inte direkt känd för att vara färgstark i mina klädval. men jag kan verkligen se mig själv springa omkring i den här i sommar. lite bruna ben och hippie-humöret på topp...



SPITI, 795 kr

jag har hittat min krok. äntligen.

väldigt väldigt länge har jag letat efter den perfekta kroken till min hall. den måste vara i antikt guld, inte ha monterade skruvar på sig, ha en lagom stor häng-krok på sig, inte vara söt, vara speciell, men inte för speciell då jag ska ha tre stycken bredvid varandra. det har inte varit lätt. men idag, i jakt på lampor, så fann jag den perfekta kroken. jag är kär i kroken. kroken har mig på kroken.

SPITI, 95 kr

jag måste köpa en lampa till hallen som inte kostar någonting

jag har fyra olika rum på mina 22  kvm. en liten toalett (garderob med toalett och handfat), ett kök (på riktigt, ingen kokvrå), ett vardagsrum/sovrum/tv-rum/bibliotek/garderob och slutligen en hall. samtliga rum saknar lampor, förutom toaletten. idag hänger det bygglampor i mitt tak, sådana som lyser upp extra bra så att man ska kunna se hur man målar. sjukt fult. ända sedan jag var liten och pappa tapetserade hallen orange har jag tyckt om att hallen ger ett starkt intryck. det är dessutom ett rum man kan leka lite med, eftersom man inte är i det speciellt länge åt gången. visseligen ser man hallen i ögonvrån var man än befinner sig i min lägenhet, den är som sagt på 22 kvm. det betyder att jag inte kommer tapetsera den orange, den ska få förbli vit (speciellt med tanke på att det tog mig nästan ett år att komma till skott och måla skiten vit). men! den behöver en lampa. min ekonomi finns inte just nu. existensminimum kan slänga sig i väggen den kommande månaden. och när plånboken innehåller lite mer så finns det dyra saker att köpa som ligger längre upp på prio-listan. därför tänkte jag fuska lite med lampan, för om en pryl är billig så behöver den inte stå med på listan, då räknas den som en påse djungelvrål, en latte eller ett 3-pack mormors-trosor när man glömt tvätta...



Bolagret, 129 kr



Bolagret, 189 kr

 
R.O.O.M, 40 kr    +    Bolagret, 49 kr

hejdå Erik Olsson Fastighetsförmedling AB

Idag jobbade jag min sista dag som assistent på erik olsson. jag fattar ingenting. man har sett alla gå, så många innan mig. men man fattade aldrig att det skulle bli ens tur till slut i alla fall... men å andra sidan klamrar jag mig fast så hårt som möjligt. jag ska stå på visningar, jobba extra eventuellt och kommer tillbaka om två år som mäklare... typ. jag slår vad om att jag kommer in nästa vecka och snor med mig uhlin ut på en lunch. jag är i alla fall extremt nöjd med att lämna min tjänst och veta att allt slit äntligen lönat sig. det skulle varit bittert att gå med bitterhet. så här ska en chef vara: "Öken att du gör din sista dag i morgon! Hade verkligen vela ha dig kvar men vi får väl se vad som händer framöver.. See ya! Kram".

jag fick choklad och vin av jonny och bettan idag. jag gillar dem. sen spelade jonny min "hejdå-EO-låt" när jag kånkade mina påsar och stängde dörren bakom mig. den låten kommer jag spela sönder nu.



http://www.youtube.com/watch?v=7B--3cId-YE

vem kan klandra mig för att jag saknar det?














här är jag uppväxt och här ska jag vara. en blåsig dag ska man kasta min aska här.

en gång skrev jag:
vill se solnedgången en gång till,
känna vinden i håret. den där doften..
känna fötterna rundas kring mina stenar,
det vassa och det mjuka.
vill se min själ i horisonten.
höra min inre röst i vågorna i havet.
vill känna vinden kring min kropp,
höra den viska vår hemlighet.


vi kunde haft så kul

sitter och pratar med en vän om hur det var förr. hur de som kunde varit våra killkompisar tyckte det var roligare att driva med oss än att umgås med oss. vännen skäms. jag frågar om han visste något om de som kunde varit hans tjejkompisar. det visste han inte. och han skäms. jag berättar att vi blev lednsa många gånger och han ber om ursäkt. han berättar att den som borde varit snällast ibland var dummast. att de som var dumma tyckte att han var dum. han berättar att han som borde varit snällast skämdes och var ledsen för att han inte var det.

dont blame the world, you just dont always love yourself

jag upptäckte maria mena för tio minuter sedan. hon sjöng det här för mig och det kändes som att hon sjöng till mig direkt, fast två år för sent. jag blir varm i hjärtat.

you self distructive
little girl
pick yourself up
dont blame the world
so you screwed up
but your gonna be ok
now call your boyfriend
and appolagise
you pushed him pretty
far away last night
he really loves you
you just dont always love yourself.

all this time
ohhh all this time
you have had it in you
you just sometimes need a push
all this time
ohhh all this time
you have had it in you
you just sometimes need a push



fuckin' freezing

jag kan inte få upp värmen och jag blir tokig. nu har jag skruvat på elementen till det tog stopp. och så håller jag tummarna för att jag skruvade upp värmen till max och inte stängde av dem. hur ska det gå när man blir gammal och fryser ännu mer? min gammelmormor ställde krukorna på gardinerna för att täta lite extra.


lita på mig tack. för det gör till och med jag nu.

nu blir jag snart förbannad på riktigt. vad får folk att kritisera mina val och handlingar innan de hört hela historien? varför är det så okej att tala om för mig att jag gör fel? ni kanske inte skulle handlat likadant, men det tvivlar jag starkt på. jag vet att det är för att man inte vill se mig sårad som man säger så. men hej, vet ni vad? jag vill inte heller att jag ska bli sårad! och jag var redan sårad, så det här kanske är något som jag behöver för att må bättre på sikt.

ingen skulle säga "fröken lena, jag måste bara säga att du är så ful i håret. du väljer fel frisyrer varje morgon. och det säger jag bara för att du inte ska gå runt och vara ful, inte för att vara elak". vilka tror att lena är tacksam? vilka tror att lena blir skitsur?

jag försöker lära mig att lita på mina ena känslor. det är min grej 2009. så jag väljer att lyssna på de här:

"se till att inte bli sårad, men jag litar på att du är så pass smart att du vet exakt vad du håller på med"
"gör det som känns bäst gumman, men tänk på att du inte riktigt behöver komplicera till ditt liv nu"

jag måste köpa.


eyeliner från lancome....
allt annat är skit. punkt slut. och jag vill inte ha svarta bollar i ögonvrån. jag vill att den ska sitta där jag sätter den! punkt slut!

SMS från mor i thailand...



"Först var man gift med en viting. Sedan en lobster. Och nu börjar han förvandlas till en neger... Kul med omväxling"


dumarsle

Nu har jag klantat till det igen. Jag hade ordnat det så bra.. Så börjar jag träffa den enda personen jag verkligen inte borde involvera mig i igen. Jag är på gränsen till att bli fucked up igen och jag måste fixa det här nu. Jag kan inte lita på mitt hjärta helt enkelt. Det är verkligen hur busigt som helst, gör aldrig som jag sager.


Nu borde jag ju lära mig till slut:

- Det finns ingen direktlänk mellan hjärna och hjärta i min kropp

- Man kan inte rädda människor

- Spågubbar har ofta rätt


jag är mer än förtjust.



How can I explain
Talking to myself
Will I see again
 

We are always running for the thrill of it thrill of it
Always pushing up the hill searching for the thrill of it
On and on and on we are calling out and out again
Never looking down I'm just in awe of what's in front of me


Is it real now
When two people become one
I can feel it
When two people become one


Thought I'd never see
The love you found in me
Now it's changing all the time
Living in a rhythm where the minutes working overtime


Catch me I'm falling down
Catch me I'm falling down

Don't stop just keep going on

I'm your shoulder lean upon
So come on deliver from inside
All we got is tonight that is right till first light