vitlök

idag ska vi äta oxfilé hemma. det ska bli gott. och lyxigt. potatis som vi gör i ugnen och vitlökssmör till. vitlök är som det nya choklad nästan. jag och nina frossar efter vitlök, det grekiska, det smakfulla, det som smakar sommar. är det kanske för att det påminner så mycket om sommaren som man älskar det? sommar=vitlök.
ninja älskar vitlök. hon åt ingenting utan vitlök eller vitlökskrydda om det inte var godis. men ninja är lite speciell. ninja är cool. finsk och cool. hon kommer by the way hit om två veckor eller nåt sånt. men båten (påten). hon kommer vara full och glad och ninja och vi ska visa henne till kebabpalace, max och burger king. vi tjatade om dem i spanien och hon har bara McD i sin lilla by, så hon ska hit och bli allmänbildad. ninja tycker om mat.
jag längtar tills jag kommer hem. jag ska sätta igång att göra vitlökssmör på en gång då. skära potatisen i klyftor och sjunga med i musiken som jag satt på för hög volym. jag ska dricka rödvin och leka att det är fredag. och sommar.

lök

andreas weise

vi har haft väckarklockan inställd på "radio lidingö" tidigare (f.ö. inget att rekomendera). en morgon låg jag och slumrade med ljudet av radion i bakgrunden. det spelades en hemsk låt och radioprataren förklare efteråt att det var andreas weise som sjöng. jag trodde givetvis att det var en bisarr mardröm och tänkte inte mer på det, jag låg ju trots allt och halvsov. men idag var jag tvungen att kolla. kan det vara sant? ska idioten satsta på musiken?

jag fick tyvärr ett svar.

klicka på bilden och nyp dig i armen.

weise


när han dessutom i sin presentation skriver citatet “Everyday when I get up I want to write something big” och har ett bildspel med bilder på sig själv från stureplan.se (jo, det är sant jämför här då) så vet jag inte vart jag ska ta vägen.

BÄBIS

den 9 februari måste alla ringa mig. för då kommer jag hålla den här lilla bebisen i handen när jag svarar. tänk när man är gravid och ska vänta i nio månader på att få sin bäbis, riktiga bäbis. jag ska vänta nio dagar på en telefon-bäbis och håller på att flippa ut av längtan!
baby
ååh, vad jag gillar dig fonis!



(jag kommer ha kvar samma nummer)

helgen

helgen som gick var rolig. fredagen var rolig. det började med att nina och nathalie kom hem till oss för att förfesta lite. vi satt i vardagsrummet medan köker var proppfullt av "boysen"; nassim, mariano, francis, joel, christer, ola och så björn. de spelade självklart poker och varsom de åkte ut kom de in till oss i vardagsrummet med sänkt huvud. varsagsrummet blev snabbt kallat losers lounge. huvudena hängde dock inte så länge då sällskapet i vardagsrummet var bland de bästa man kan få tag på (såklart). nassim kom ut först by the way. (haha) vi pratade om allt från att bakisfika succekaka hos nina dagen efter på kaffe med mjlök (nina, var det nån som kom..?) till bröstcancer. vi beskrev praktiskt taget våra bröst för christer (som jobbar med cancer) och han fick ge en rapport över en drink i vårt vardagsrum.
självklart började alla ge varandra de obligatorriska lowkicksen också. jag och nassin tänkte ge björn en riktig "håll-käften-lowkick" genom att attackera honom bakifrån och ge honom en spark på båda låren samtidigt. problemet var bara att nassim är förfärlig när det gäller att pricka rätt person. när jag står med ett ben i luften och smällen snart är nära så sular människan in sinn ben i knäveckat på mitt ben, mitt enda ben som jag nu står på. man kan säga att jag föll pladask. björn lämnade rummet i gapskratt istället för att gråta av smärta. bra jobbat! förutom det (fast det var rätt kul) vi alla hade väldigt trevligt och en viss person kan hålla käften och sluta rynka på näsan när jag föreslår gemensam förfest.

vi tog en taxi till...SOAP! vi visste liksom inte vart vi annars skulle ta vägen.. francis och joel hade lite problem med att komma in, björn lackade och drog därifrån med dem, tyvärr. det hade verkligen varit kul och de också hade varit med! för vi andra hade hur kul som helst. vi mötte en dryg person som hade svårt för att bli dissad. vi upptäckte att förfest-killen (nassims jobbarkompis) var ett riktigt kap till partypolare (självironi fanns i stora mängder, vilket vi gillar stort!) han får hämed alltid vara med! mariano spillde öl på mitt lår, tyckte detva kul och hällde med flit, vilket nassim tyckte såg roligt ut och hällde lite han med. jag fick dock en shot för besväret och nina var inte sen på att förklara att hon också ville vara med. haha.

vi slutade kvällen på McD men en El Maco & co. vi garvade lite till åt killen som hade svårt att bli dissad, eftersom han ringde ungefär en miljon gånger och aldrig gav upp trots att ola förklare tydligt för honom att "nina sitter och viftar med armarna här, jag tror inte hon vill prata med dig"

jag har dessutom ritat en bild kvällen till ära. tyvärr hittade jag ingen bild på ola (inte ens med spionen nina som hjälp) så jag tog en bild på idol-ola istället. ola som ola. skåning som skåning. själv tycker jag att bilden beskriver kvällen väldigt bra. plus att den blev väldigt fin. björn är dock lite ledsen att han inte fick vara med.

fredag

nassim, nina, mariano, jag och ola

veckan startar bra...

-carro…carro…carro!
-hej (helvete)
-tjaaa 


och så följer en stel konversation gällande ingenting. mitt huvud, dock, har en livfull konversation. hon skäller ut människan hon sitter på för att hon ser ut som en idiot idag. hon är arg för att människan inte har tvättat håret på morgonen, för att hon har klänning på sig och inte de nya tighta jeansen som visar att hennes lår har blivit smalare. hon skäller för att hon inte tog den snygga jackan idag och för att hon inte köpt nytt rouge som skulle ha fått hennes kinder att se lite mer levande ut denna morgon. hon skäller vidare för att människan tar åt sig av vad hjärnan säger, vilket märks på självförtroendet i rösten och leendet som inte existerar. hon skäller för att människan borde ha vetat att det här mötet skulle ske och för att hon inte är beredd på det varje dag och varje sekund. hon skäller på människan för att hon inte utstrålade ’HA! your lost baby’


fredagstankar

igår insåg jag det. jag saknar så mycket. det var så länge sedan vi hade förfest hos mig. då alla de självklara kom och vi hade trevligt för att vi alla tycker så mycket om varandra. det var så länge sedan vi tog en fika allihopa. det var så länge sedan man kom förbi och fikade en snabbis med två andra som redan fikade. det var så länge sedan vi var VI.

jag vet inte vilka som skulle kunna vara VI heller. allt är splittrat, nu ses vi alla bara en och en. och vissa ses inte alls. jag går bara ut med nina, jag äter middag med nina, fikar med tove och ramona, knappt det. daniella är tyvärr ute ur bilden. caroline och jag är ingenting, tyvärr. det har gått så långt att jag tycker det är mysigt att alla är samlade och gulligull när björn tar hem sina kompisar (!)

kanske det beror på vädret? kanske det beror på att jag är ständigt pank och hittar inte på någonting förrens andra drar med mig? kanske beror det på att jag jobbar sex dagar i veckan? kanske man har blivit en bekväm kärring? vid 20?

gud vad jag vill ha lite action. gå och shoppa, ta en långfika, snacka skit, dricka vin, åka till skövde, ta en week-end i london. jag vill ha ett fullspäckat schema med roliga saker. det jobbiga är att bara jag kan ändra på det. bara jag kan påverka mitt liv. jag känner att det går framåt. jag känner att det finns saker inplanerade.

okej, förfest hos mig nästa helg. här ska det bli action!

veckans bild

k1

björn knöcklar näsa på K-1 MAX 2006

müslitoppar

me love
muslitoppar
Ingredienser:
yoghurtsmaksatt överdrag 65% (socker hydrogenerat vegetabiliskt fett, vasslepulver, helmjölkspulver, kakaosmör, syra: E330, yoghurtpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, smakämne: vanillin, glukos-fruktossirap), musli 35% (havreflarn, socker, russin, linser, kokos, veteflarn, glukos-fruktossirap, rismjöl, smakämnen, solrosfrön).
Näringsvärde per 100g:
energi 490 kcal/2050 kJ, kolhydrater 65g, fett 23g, protein 5,3g, fibrer 4,9g

Exoticsnacks.se

långsamma fredag

anledningen till att jag bloggar nu är inte för att jag har det minsta att säga, utan enbart för att både jag och nina är på gränsen till nervsammanbrott på grund av tristess.

hon sitter i sin barack och lider och jag sitter här. jag sitter här på KTH och väntar på att få listor som jag kan arbeta med. jag har väntat sen jag kom hit imorse. halv nio och redo att jobba arslet för att få gå tidigt denna fredag. det ser ut som att det där med tidigt gick åt helvete..

ikväll ska jag hem och dö. jag ska äta chokladbollar och päronpaj som jag och nina bakade i förrgår. shit vad duktiga vi var. bakansvariga nina lyckades även måtta lite fel på smöret till chokladbollarna så vi gjorde dubbelt så många som vi hade tänkt oss. men det innebar dessutom att de smakade hälften så mycket apelsin som det var tänkt.. bakansvarig tjena. inte i mitt kök. haha. sötnos!

idag fyller min favorit francis år. jippi. risken finns att han snor min pojkvän ikväll. hoppas inte, eller skitsamma. jag känner mig kanska likgiltig för det. men det behöver inte tas upp i bloggen.

helgen kommer bli lugn. lugn och duktig. ska jobba på söndag, fast bara i en timme. sen ska jag övningsköra med pappa och sen bidra med mig själv till den numera obliatoriska söndagsmiddagen. imorgon blir det nog NK där jag ska sätta sprätt på mitt presentkort. kanske mamma kan komma, som kom hem från thailand idag och har varit väldigt saknad.

nu ska jag bli djup:
vad händer med tjejen när hon växer upp och kommer bort från mamma. hon börjar sakna henne, behöva henne och känna sig som henne. det trodde man aldrig när man var 14. jag minns att det var ett repotage om det i ELLE för några år sedan, om relationen mamma-dotter. kom inte ihåg vad det stog men jag kommer ihåg att jag inte tyckte det var aktuellt. trodde det skulle vara aktuellt om sisådär 5-10 år. men tänk så fel jag hade. man blir en liten morsa så fort man lämnat parkeringen utanför barndomshemmet och längtar ständigt efter framdukad frukost och fiskbullar till middag. det jobbiga med detta är att mammorna inte fattar detta. de tror att man är utflugen, självständig och vuxen. ack så fel mamma kan ha (för första gången). jag har aldrig varit mindre än jag är nu. jag har aldrig varit med mamma-gris än vad jag är nu.

urban hjärta kuddar

alla pratar om urban outfitters och jag har inte hunnit gå in där än. men jag gick in på hemsidan och är upp över öronen förälskad. kuddar är min grej just nu, eftersom jag redan har allt annat inför home makeoern klart, nästan. så här är några.

LOVELY


urb6urb5urb4urb3urb2urb1

extreme home-makeover

vi har insett att vi får finna oss i situationen att leva trångt. så vi ska göra det bästa av situationen hade vi tänkt. i alla fall jag än så länge. björn är under övertalning..
allt är från ikea, förutom kuddarna som är från indiska. voila!
garderob
garderob till hallen. skrivbord hejdå.
side
det här sideboardet ska vi köpa två st av och ha längst med väggen i vardagsrummet. så man kan stänga in skit och undvika damm.

korg
här mina vänner. de som inte får plats i soffan ska få sitta på de här. och så kan ni gömma grejer under rumpan, för man kan lyfta på sätet (fast egentligen är de inte gjorda för att sittas på)

rull
idag är våra fönster katastrof. ta bort allt och börja om med de här.

soffa
den här va billig och snygg. så den fick det bli. behöver dock piffas med lite kuddar..

2kudde1

...och här är kuddarna!


nu ska jag till soap och berätta allt för nina!