sånt här blir man glad av

Jag tycker du är duktig som pluggar…. Jag är stolt över dig.
Sov gott och glöm inte mig i morgon!
Puss och kram MAMMA

gunga lite i smyg

för det är ju så mysigt att gunga. jag och tove hittade några hemliga gungor och lekte loss. gungade så högt vi kunde och så att det pirrade i magen.






det här är riktig musik


min nya kärlek debaser slussen

så var man kär igen då. i debaser slussen. jag var ju där en hel del förra sommaren. satt där efter jobbet och försökte lära mig att gilla öl (jag gillar fortfarande inte öl). då gillade jag det också. men på natten. oj vad händer. det kunde jag aldrig ana. det kryllar av my kind of män. de är glada och trevliga och dricker öl. jag kan inte komma fram till vad jag älskar mest. männen eller faktumet att man inte behöver lida i högklackat. det är ingen kö till baren och till och med den stora tjocka vakten, den typen som alltid brukar vara konstant sur, ler mot en. till och med korvkiosken utanför är bäst. de hade varken stark senap eller rostad lök och korven var inte asgod. men korvgubben vad söt och jag fick en GB-plastgubbe som plåster på såren. det lukar sommarhav på debaser slussen. och när man går hemåt därifrån så hör man vattnet klucka och man morsar på gubbar som fiskar längst kajen. det kan inte bli mera sommar och jag längtar till fredag. så kommer jag igen darlings.

öland i mitt härta (tralala)

midsommar på öland var by the way sjukt mys. jag är kär i den där ön och alla vackra hus som står på den. eller egentligen är jag kär i alla fallfärdiga gamla stenlador och de vildvuxna tomtarna. det existerar inget ogräs på den där ön, så allt är bara vackert vackert levande levande.


så här mycket tycker vi om varandra. och jag gillar stenmuren bakom oss nästan lika mycket (det är meningen att det ska säga mer om muren än om min syster).


och så här vackert och platt är öland sett från ölandsbron. och nej, det är inga ufon i luften, det är bussens lampor som speglar sig i rutan.

man kan överdriva det underbara

jag är ju fullkomligt dökär i mina små nördiga glajjor jag springer runt med runt halsen. de är underhållande, snygga, skitcoola och behöver lackas lite med nagelack (så mycket används de). caroline köpte dem till mig och hon hoppade upp flera steg på favoritlistan i samma ögonblick (fast hon var i toppen redan, så nu är det blanka platser efter henne, pass på!).

daniella hittade versionen som gått på anabola på den här sidan. en nördig och en sjukt glammig finns det.




sommarplugg

det här är ju faktiskt lite mysigt. jag sitter i köket och pluggar. skriver ett grupparbete helt själv om erik olsson fastightesförmedling. jag skriver bara från huvudet och tycker att kotler kan slänga sig i väggen. erik är smartare i alla fall. föntret är öppet och jag får ta del av sommaren utanför. en grannmamma har middag med sina väninnor på balkongen. de pratar om andra väninnorns nya män och om vinet de dricker. en annan granne grillar på gården och doften går från tändvätska till fläskfilé. marinaden droppar på ner kolen. det luktar underbart. någon på gården bredvid spelar på sin gitarr och sjunger med. jag sitter med benen på bordet, skriver för fulla muggar och funderar på att köpa iste till mig själv.


jag skickar en video till folk och jag får konstiga reaktioner tillbaka

jag fick en video. ungefär det äckligaste jag sett och någonsin kommer se. jag tänker inte ens säga vad det var för video. till mitt försvar jag ju berätta att jag fick den skickad till mig från första början. min egen reaktion var att först lägga mig på golvet och skrika. sen springa ut ur rummet och få panik över att jag måste titta på dataskärmen igen för att kunna stänga av. tillslut attackerade jag datorn bakifrån. höll handen för filmen och stängde ner rutan.

när jag skickade videon vidare möttes jag av följande reaktioner:

"Jag har sett jävligt många äckliga grejjer i mitt liv o det där va äckligt. sååååååå äckligt. du är en sjuk kvinna bolin. jag mår illa."

"äckligt!"

"fyyyyyyyyfaaaaaaaaaaaaaaan det var det äckligaste jag sett. jag mår verkligen illa nu. tack"

"va e det med dig!! du e sjuk manniska!"

"det där var det vidrigaste jag sett. undrar om han dog."


en annan skrek rakt ut, vilket följdes av ett hysteriskt skratt

en tredje vågade inte ens titta.


kontakta mig för länken till videon. efter ovanstående respons vill jag inte utsätta vem som helst för den. speciellt inte utan noggrann varning och en lektion i prova-inte-detta-hemma.

hes eyes



hur kan det vara så vackert att se en inte-så-vacker människa förändras? se på honom, hur man klipper håret och hur det växer ut igen för att på nytt bli klippt. se ringarna under ögonen bli större och se hur han ibland ser gladare ut på läpparna för att sedan återgå till samma läppar igen. man undrar vad som händer i hans liv som gör att han förändras i ansiktet och man påminns om att ansiktet trots allt alltid kommer vara det samma. att ögonen och munnen förblir vad de alltid har varit, trots allt de sett och allt de sagt. det är vackert när det blir påtagligt och när det är så äkta. så ärligt och så utlämnande. trots att man inte sett någonting som berättat något. vi har bara stirrat in i ett par ögon som stirrat tillbaka. och det är fan vackert.

det finns många bra anledningar att inte plugga...

till exempel...

...om någon frågar om man vill hitta på något roligare

...om det är sol ute

...om man behöver städa (typ rengöra ugnen)

...om det är vänner på tv

...om man bara måste, eller bara känner för att, jobba över

...om man eventuellt skulle kunna klämma in det imorgon istället

...om lampan i köket är trasig och man känner att det är lite för mörkt för att man ska kunna presera på topp


jag är en liten lantis i själen

väskan är packad och imorgon efter halvdagen på kontoret så drar jag. till öland. jag har inte varit där sedan 2002. katastrof. vi ska fira midsommar på fasters torp och bo på en gård som pappa och frugan hyrt en bit därifrån. jag ska tydligen bli lyrisk av husen. freak som jag är gällande sånt. och det ska bli så mysigt. har packat alla de skönaste kläderna och har. pappas gamla trasiga levi's med målarfläckar på inkluderat. imorgon kl 14 sätter jag mig på bussen och åker. ska sitta där och äta mängder av godis, läsa en bok, lyssna på musik. se världen svischa förbi fönstret. man blir så lugn och lycklig av lite landet.

utanför gården som jag ska bo på finns det tydligen klippor, eller nåt liknande, och vatten. där ska jag sitta en del. titta ut i vattnet, tänka självdestruktivt och andas djupt. så som carolina behöver göra ibland. känna hur det blåser. känna hur allt doftar.



det kryper fortfarande i halsen

imorse gick jag och uhlin till ica för att handla yoghurt. frukost, duktigt carolina. problemet är ju att jag fortfarande är förkyld och på morgonen är min näsa som en promberad öppen spis. den fungerar alltså väldigt dåligt, luft kan inte ta sig egenom den. och för alla er som inte hängde med på NO'n i grundskolan kan jag berätta att näsa, luktsinne och smaksinne hänger ihop på något vis. alltså. man kan trycka i sig näst intill vilken skit som helst när man inte är kry i näsan. och det gjorde jag imorse.

vi tyckte det var lite roligt när yoghurten stod och dinglade på rullbandet inne på ica. botten på den var liksom rundad. men det var bara kul. sen sätter jag igång datorn och tar min första klunk av den. tyckte min hals var lite konstig. den fick yoghurten att kännas bubblig. skitsamma, halsjävel. efter ett tag och några klunkar senare så frågar jag uhlin om hon också tycker att hennes yoghurt smakar kolsyrad... det tyckte hon inte. hoppsan. så hon fick lukta på den. och hon såg jättekonstig ut när hon skulle lukta. hon liksom böjde sig framåt, hostade som man gör när man får kväljnngar och så tittar hon tårögd på mig. den luktade tydligen inte gott. och när jag körde ner näsan först i hennes flaska och sen i min så kunde jag också känna det. sjukt skabbig yoghurt. jäst skit.




att komma till skott med en häftapparat



titta så fint jag har gjort. tove kom över med en häftapparat och vi gick loss på tyget. äntligen sitter det där det ska. nu är bara problemet att det ser så sockersött ut. desperat behov av schäslong med kuddar intill. desperat. och dörrposten intill bör ju också fixas. en regnig ledig dag när man inte måste plugga och man inte är megaförkyld. sen måla toan, ragga upp pappa med en slagborr, fixa kökslampan. och lite till.

vad ska tove ha för lugg?



jag ska komma och köpa dig, sko


jag älskar dig spanien

vi brudar åt på mamas and tapas igår. i love that place. det är som i spanien. personalen är som i spaninen, nästan. och det är kvavt, varmt och fuktigt och stökigt där inne, som i spanien. maten är underbar och sangrian serveras lika slaffsigt som i spaninen. vill man dejta mig så ska man bjuda ut mig dit. jag kommer garanterat bli skitkär. och satan vad jag saknar spaninen. barcelona i september. vilka är på?



600 gram skalade råa stora räkor
2,5 dl olivolja
6 st vitlöksklyftor, skivade
2 st chilifrukter, torkade
salt

1. Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Skiva vitlöksklyftorna fint.

2. Hetta upp olivolja i en lergodsgryta eller panna och lägga i vitlök och chili. När vitlöken är brynt lägger man in räkorna och saltar.

3. De stekta räkorna fördelas tillsammans med oljan och vitlöken i fyra uppvärmda lerskålar och serveras genast.

21.00 - queen sized



jag bara måste kolla på den här filmen ikväll. för det första så är betyget så upphetsande att jag dör. för det andra  verkar handlingen så spännande och jag verkligen undrar hur den kommer sluta. kommer hon vinna? bra film liksom. tjockisen kom sist, precis som mobbarna förutspått.

eller. så hoppar jag in i duschen och skiter i filmen.

jag VÄGRAR att bli sjuk



så imorgon kurerar jag mig själv. jag accepterar inte en sängliggande carolina. absolut inte.

nu är onsdagen slut.

åh. nu är jag så  mysig. jag kom hem och micrade lite rester från frysen. tittade på vänner och åt. sen ringde pappa och tipsade om något program på tvåan som handlade om designen på 80-talet. han tyckte jag skulle titta på det för att inse hur gammal jag faktiskt är. själva programmet såg ut att vara från 90-talet, så 80-talet verkade inte så långt bort. jag känner mig som 12 nu. aspraktiskt. sen fick jag städ-ryck. jag ska faktiskt få gäster på fredag, så det var dags att suga upp alla dammtussar, chipsrester och miljontals hårstrån. till och med bakom alla grejer under sängen. plus moppning efteråt. pluspoäng. sen duschade jag. jag älskar att duscha på kvällen. men om jag gör det till en vara kommer jag inte älska det längre.

mamma ringde och berättade att hon stog utanför min port. hon frågade om jag ville komma ut och få en kram. det ville jag. så vi gick och tittade i skyltfönstret på laura ashley och pratade strunt. hon hade bråkat med min lillasyster och mormor karin hade berättat för det att hennes döttrar behöver henne. det gör vi. fast vi har sämst humör och hon är den som oftast får stå ut med det.

mitt hår är blött och jag ligger i sängen. imorgon kommer det vara vågigt.

helgen

sitter hemma och luktar brandfara och äter choklad. jag och pappa lagade mat på muurikkan och jag luktar som en gammal sotare, fast värre. men herrejäklar vad gott det blir. det smakar mat. mat på riktigt.

i helgen har jag svassat runt i kavaj och tyckt om mig själv. jag har varit lugn innorbords. i fredags var det en riktigt sjukt bra kväll. shottade tequila och rörde inte en min. åkte taxi med bästa taxi-gubben. åt en isglass till frukost dagen efter och så började den dagen bra. åkte hem till caroline och åt middag, drack ett gals vin. gick ner till landet och drack en cider. den bästa jäkla cidern som gjorts -
cidraie. jag älskar landet. det är helt underbart att sitta i förorten och få den bästa servicen man kan få. den skönaste stämningen. stället är snyggt. riktigt snyggt. jag sitter och tittar på inredningen och folket. jag dricker sjukt god cider and life is good. vi sa att vi ska hänga där mer. sen gick vi vidare till soap. jag drack loka och tyckte det var underhållande att titta på brudarna som förjäves dansar arslet av sig framför någon snubbe. det är kul att se dem i toakön. hålla i sig med båda händerna när de går ner för trappan. det är skönt att ha converse på sig när alla andra har ont av klackarna. det är kul att äta pommes med aioli på kebabstället när alla andra sitter med en plusmeny i knät.


pubertal is the shit

"carolina, det är så jävla pubertaaaaaaalt att blogga".



jag har i alla fall långt till ålderdom...minst sagt

en studie i att hålla sig pigg

jag gör allt för att inte säcka ihop efter jobbet. och hey vad det går bra! lite rod stewart från 1988 gör susen. och då måste man givetvis dansa som en mamma när man lyssnar. på hösta volym när man lagar mat.


el hotel

jag är ju lite störd. det är inget nytt. jag har kommit på den perfekta platsen för mig att gifta mig på. och det är i bergen i spanien. genuint spanskt. otroligt vackert och väldigt carolina. jag har bara inte hittat platsen. eller jo, platsen har jag hittat. det skulle vara i en liten by på solkusten som heter istán. problemet är bara att det inte finns något passande hotell där. men nu har jag hittat hotellet. när jag hittat min man ska vi åka dit och hitta platsen bara. och ett hotell där alla gäster kan bo. för jag vägrar bo på samma. lite honey-privacy vill man ju ha. ingen ska få veta var vi bor. vi ska nämligen vara alldeles för upptagna med att pussas. så ni som tänkt komma får helt enkelt glömma bort att ni vet det nu. det ska säkert inte vara några problem med tanke på att jag fortfarande inte hittat min puss-kavaljer.







nördiga sätt att säga hej på:

howdie / howdy
tjenis
hejsan hoppsan
hallojsan
hallojken
hejsanhejsan
hej hopp
hej hopp pillesnopp
hallå där
tjosan
tjenis penis




what happend to the world mama?


hej verkligheten

jag har haft värsta semestern känns det som. gått runt i en villa som har alla dörrar öppna näst intill dygnet runt. knappt vetat vad som är inne och vad som är ute. gått runt halvt påklädd och skrivit mig hemtenta, ätit frukt, ätit god mat. pratat strunt med familjen och sovit i pappa-luktande lakan. duschat mitt på dagen och låtit håret självtorka. vaknat av att solen skinit in genom fönstret. som på landet. fast i täby. jag var där i tre dagar och två nätter, men det känns som jag varit på landet i en vecka. all panik är borta. jag har en inre lugn som är väldigt skönt. väldigt skönt. man får en gnutta perspektiv på livet. och man blir lycklig av att vara nära familjen. få vara hemma ett tag, även om jag aldrig bott hos pappa där i täby.

och det är en skön känsla att komma hem. det luktar hemma. mitt hem. mina möbler, mitt kylskåp. mitt allt. och jag vill ordna det så fint här hemma nu. jag vill ha ett vackert hem. som är så som jag är och så som jag vill ha det. för jag vill börja vara kreativ. jag vill begrava all ångest och börja vara aktiv med mig. jag ska sätta igång energin i carolina. jag ska ge henne den där genuina glädjen som hon alltid har saknat. det ska bli intressant att se vad som händer när man väcker henne. undrar vad som krävs. kanske räcker det med ett surroundsystem, en schäslong och en välfylld kyl. kanske behövs det även ett gymkort, LSD och en klottervägg? vi får se. först - döda ångesten.

en ny kärlek

jag har ju en del kärlekar nu. schäslonger, kuddar, tv-program, vänner, mat och ställen. och hey, här kommer en till. jag ska hångla med denna kärlek hemma, på kontoret och i parker hela sommaren. kärlekshistoren började i barcelona för några år sedan. fortsatte i barcelona senare samma år och utvecklades därmed när jag upptäckte glass-versionen av honom. glassen var något av en besvikelse, men inte knakade det i fogarna för det. my love hittades i literflaskor ännu senare samma år, denna gång på spaniens solkust. det var två romantiska månader vi hade tillsammans innan kärleken dog ut. den försvann någonstans i sveriges regnbalsk, eller så var det helt enkelt så att kärleken inte lyckades följa mig från hettan i spanien hem till blasket. men, eftersom äkta kärlek uthärdar allt så fann vi varandra i ica-kön igen. i en kyl vid kassan stod han så oemotståndlig att han fick följa med mig hem gång på gång. många mysiga stunder har vi haft och denna helg blommade kärleken upp på nytt. på en supermarket i täby. min älskade finns i pulverform. en liter blir han med hjälp av vatten. och lite is såklart. alla vet ju att ett passionerat förhållande behöver en och annan isbit.