hejdå 2006

det hände en hel del 2006.det började med en bakisdag hos fabian och kajsa, sen fortsatte det rakt fram. jobbade hela våren hos pappa. blev duktig och fick erfarenhet. tove och caroline var borta i australien och thailand och när de kom hem så blev vi vänner igen. sommaren var svettig och fylldes av vin på treat, drinkar på utecompagniet och trevligt på soap. en week-end till barcelona med mamma som ändrade på mycket. bestämde mig för att lära mig spanska i spanien. åkte till barcelona med björn, vände hemma i dörren och åkte till malaga för att berika mig själv lite. träffade vänner, hablade español och kom tillbaka till en massa kramar, pussar, god mat, fina vänner och lite besvikelser. jag var pank, det blev jul. jag fyllde jämt och snipp snapp slut så var 2006 slut.

jag snodde den här listan av nina. men jag kände för att hitta på egna svar.


skönaste: sommar från juni- 28 oktober

oskönaste: att vara pank inför julhandeln

mest använda ord: babbe, muy bien

roligaste människorna: svensktalande spanjorer, skåningen som hade en pliatesboll och kissade på sig pga värmen i spanien.

stammis ställe: SOAP 

fika ställe: non solo bar
 
storböl: på klipporna i spanien. hemlängtan..

årets va?: jag är rak på sak och rapp i käften á la stockholmare

sommarplåga: boten anna

mest använda: flip-flops varje dag, vita mango-tröjan och elnett-hårspray 

bästa strand: utanför lägeheten i spanien 

bästa köp: lilla svarta skinnväskan med lång kedja från mango i marbella.

mest saknade: familj och vänner när jag reste till spanien. och solglasögon.

lunch: musslorna och rosévinet på stranden i barcelona och snäckorna och fisken på stranden i torremolinos

beroende: kramarna i år igen

hemmafest: tove, caroline och annas fest ute på vischan

nya vän: hanna, den lilla fulingen. och victoria som finns lite mer tillgänglig

bakteriehärd: ett litet elakt ostron på nyår

plötsliga händelse: bokning av resan till malaga

ta tillbaka: björn 24 timmar efter vi gjort slut

godaste drinken: mojito på smultronvodka och tinto de verano på petflaska (1EUR/liter)

tunnis: keso-björn och lill-marcus

äckligaste: mitt försök att göra soppa på gröna ärtor med nudel-kryddpåse

snacks: müsli-godisarna som dessutom finns på netto och lättasltade chips.

bråk och försoning: jag och tove, jag och ramona, nina och claudia och jag och björn varannan dag. 

lyckligaste ögonblick: när jag fick världens varmaste kram på arlanda 


mat: sushi, kesolasagne, pasta med tonfisk och cous-cous med grönsaker

fika ställe: non solo bar

trevligaste: alla mysiga utgångar med nina.


min födelsedag

rött

tre

morfar

puss

skogens konung

den här mannen kan man känna sig trygg i skogen med

aaron

(klicka på bilden)

SÅ SÖT!

veckan

hur hittar alla till den här bloggen som har fått min malagablogg? mysterium.

den här veckan har jag jobbat på KTH med världens tråkigaste jobb. nästa vecka ska jag fortsätta med samma skit. jobbar på ett kontor med tio tanter som tycker om att fika och snacka skit om antagningssystemet. på fredagar är det chi gong innan fikat. jobba aldrig kommunalt.

björn har varit borta hela veckan och han har varit enormt saknad här hemma. inte vanlig saknad utan saknad som att jag verkligen har behövt honom hemma. jag har kännt mig halv utan honom den här veckan. han kom i alla fall hem i torsdags, på sin födelsedag och vi hade pusskalas. han fick världens snyggaste wiskey-glas som han tyckte om! sen gick vi till patricia och åt middag. väldigt gott och lite gungit. jag trodde verkligen att det var väldens sunkigaste hak, men där hade jag fel. maten var hur god som helst och servicen var också bra!

snart fyller jag år!
på fredag fyller jag 20 år och det ska firas med släkt och vänner på Non Solo Bar! mousserande vin och snittar ska förtäras och sen bär det vidare ut med de som vill. det ska bli väldigt trevligt och det finns en stor chans att jag kommer få ett visst par skor i födelsedagspresent (se förra blogginlägg ;). me like mammie ♥

pratade med nina tidigare idag om lite shit och kom in på uteställen lite smått.. soap måste vara det bästa stället ever. alla älskar soap. skulle vilja gå dit på min födelsedag...


soap
home sweet home

kärlek...

...vid första ögonkastet

sko

julbord

tidigare idag hade jag världens minsta nageltrång, som efter sju timmans slit har blivit till en bultande tå. och så är jag svullen i nån halsmandel elelr nåt. och så har jag sjukt ont på insidan av kinden, typ rivsår? kan man få det av knäckebröd eller vad?

mina sju timmars slit hade jag på skärholmens gård. julbord för hela slanten. 45 spritglada medelålders som använde en tallrik per sillbit eller nåt, vilket betydde att jag fick diska som en idiot samtidigt som lena stod och skrek att jag måste ha ögon i baren. hon kräver mer än en människa klarar. det bara är så. men det lönade sig till slut i alla fall. jag fick en hundring i dricks av EN person. och för er som tänker att "vanliga bartenders tjänar väl typ 5000 i dricks varje kväll, gud va dålig hon måste va" de har aldrig varit på skärholmens gård. där ger man inte ricks, det bara är så. man står och väntar på sin femma hur lång tid det än skulle ta (fast det tar inte så lång tid när det är jag som tar betalt...) men en kille betalade med kort, varpå han upptackte att man inte kunde fylla i dricks på kvittot, rotade lite i plånboken och hittade en hundring som han glatt lämnade över. och nu vet ni alla att jag inte är nån tuttlisa som jobbar med uringningen i barhöjd för att få busspengar hem, nej nej. jag var bara trevlig helt enkelt. nog om det.

det här var andra gången jag jobbade på julbord i år, jag jobbade i söndags också. båda gångerna har jag jobbat med lena, johanna och micke. och jag börjar liksom fundera... johanna är 25 år och micke är 27. de har precis skaffat sig en liten bäbis och en liten valp, flyttat in i en av gavlarna på gården, lämnat restaurang-ägar-livet i åre med allt vad det innebär och slagit sig till ro här. innan det så lämnademicke allt han hade i stockholm för att flytta upp till johanna och hennes restaurang för att leva med henne. hursomhelst. vi hade en liten diskussion på jobbet, mitt bland julskinka och vinglas, om när man ska skaffa barn egentligen. johanna är hur glad som helst att hon gjorde det nu, när hon är ung. jag vet att jag är 20 nu, men 25 är snart, då är man vuxen och tar ansvar. jag försöker det nu också, men då ska man verkligen kunna. man ska veta vad man har för försäkringar, man ska veta vad de täcker. man ska veta vad man vill göra med sitt liv, vad man ska jobba med, vart man ska bo. hinner man allt det på fem år? jag håller på att stressa ihjäl nu ju! jag hade liksom tänkt att jag skulle ha en bäbis när jag va typ 28, men då är man ju skitgammal, eller? björn är 27, han är inte skitgammal. han är nästan tonåring, men jag kommer va värsta haggan när jag är 28 känns det som. gud vad jag åtminstonne skulle vilja plugga det jag ska plugga så man kunsde lägga upp en plan.



jag behöver sömn.


våta drömmar

lägenhet2
lägenhet1
lägenhet3