att vänta

jag vill ha klappar, snö och janssons frestelse. jag vill knäcka en nöt, tända ett ljus och öppna dörren för tomten. jag vill att det blåser in snö i hallen när man öppnar dörren, jag vill bli blöt och kall om nylonstrumporna. jag vill dricka glögg med för många russin i. jag vill samla mina julklappar i en påse och inte vilja åka hem. jag vill äta skinksmörgås på natten och leka med en ångmaskin. jag vill titta på grannarnas levande ljus i alla fönster. jag vill att pappa är finklädd och faster har klitter på klänningen. jag vill att vardagsrummet luktar parfym och rakvatten. jag vill titta på tystnaden ute i mörkret och tänka på hur många glada barn som somnat i mammas knä i vardagsrummet. jag vill att det luktar gran och känna hur ett barr har fastnat under min fot.


papa avec baguette

min pappa flyttade till paris. där glider alla omkring med bagutter på stan. han är med andra ord en riktig parisare nu. jag tycker han är dösöt. jag vill åka dit.


bara så jag vet

jag har en vän som heter emelie. hon säger att jag är förbannat snygg och att mina fräknar skulle folk döda för.

mitt hår är något folk vill ha som peruk och hela ditt ansikte är bara ett sådant där ansikte.... som får folk att stanna upp och le i smyg. emelie säger att hon menar det.

 

jag ville bara berätta det för hela internet, så kanske jag kan fatta det om ett tag också.


Now and then I think of all the times you screwed me over


jag kommer komma tillbaka