målarpippi

jag renoverar själv. jag är ganska bra på det här måste jag erkänna. hade en snickare här som skruvade lite grejer åt mig under förmiddagen. jag hjälpe honom och han berömde mig för att jag hade förvånansvärt bra koll. vi snackade bits, plugg, slagborrar och husfix. han far runt som ett yrväder, la saker på ställen och glömde bort var han lagt dem en sekund senare. men han fick jobbet gjort och jag njuter. efter adventmiddag hos faster målade jag köksfönstret. och jag är faktiskt sjukt bra på att måla måste jag få erkänna. jag kan måla intill fönsterrutan utan att ha tejpat kanterna. för övrigt är allting lite panikartat då daniella ska flytta in här på onsdag och sen bo här i typ två veckor. det är kaos här hemma. alltså måste allt vara klart på onsdag så att vi båda får plats.

veckoplan:
måndag - måla alla väggar, slipa och spackla dörrposten, måla fönster, få upp skåpsdörrar
tisdag - fylla köksskåp, flytta in grejer i köket, måla dörrposten, TVÄTTA
onsdag - städa, städa, måla dörrpost, städa, organisera och piffa




nu ska jag sova i mitt ansiksvatten. jag lyckades nämligen lägga alla badrumsgrejer i sängen imorse utan att stänga just den flaskan ordentligt. det är svindyrt och jag är skitsur. jag ligger på en fuktig fläck. det luktar i alla fall gott.

pepparkakssjöstugan

jag är ju garanterat universums gulligaste barnbarn. varje år så gör jag ett pepparkakshus från grunden. jag ritar huset, gör alla mallar i papper, kavlar, bakar, monterar och piffar. det är underbart kul. jag har givetvis ingen plats för ett hus hemma så jag måste ge bort det. mamma fick ett utedass förra julen (jag var inne i en kreativ svacka) och i år tyckte jag att mormor skulle få njuta av min arkitekturådra hela julen. så jag gjorde hennes sjöstuga i pepparkaksformat. kavlade som en idiot hela dagen. släkten kollade konstigt på mig hela dagen. men hey! nu står sjöstugan på första parkett på flygeln. bredvid morfar. vad som inte syns på bilderna är att det dessutom är bomull runt huset och att mormor framåt jul (det var tydligen lite tidigt än) ska sätta en liten tomte på verandan.


mia kom hem till mig så ska jag sitta i dig.



jag tittar runt på fåtöljer som jag ska ha i min lilla hörna. den kommer bli mys. givetvis har jag hittat min drömfåtölj i ett skyltfönster. ett svindyrt skyltfönster tillhörande laura ashley. så jag får titta vidare och hitta nr 2 på önskelistan. och jag tror jag har det. mia från abc-collection. fast i svart sammet och med silverben. tror det kan bli helt perfekt faktiskt. jag menar. titta bara!

hur man misslyckas med karriären som målare



Björsund Entreprenör är inte asbra. de kommer inte få så mycket betalt heller. typ noll.

.

"A boy becomes a man
when it hangs 10 welltailored
suits in his wardrobe.
When his selfconfidence
shines through his smile
in a room full of people.
When he has found himself
mentaly.
When his mother says that
she´s proud of him."

största möjliga tysssstnad

sitter hemma hos daniella och njuter av tystnaden. vi har bott ihop i snart en vecka. på 25 kvm, en 120 säng, en spegel. funkar förvånadsvärt bra, men det är oerhört skönt att få pilla sig i röven ifred i en hel timme nu. målaren, jag oh målarens chef har bråkat hela helgen och äntligen kommer målaren bli klar. hans chef har gått under jorden.

jag lagar köttbullar med egenmosat potatismos, gräddsås, lingonsylt och gelé. frugan kommer hem när som helst.

blodsdrama i sjöängen

nära mamma har ett hus brunnit ner. pistolskott har ekat över idyllen och helikoptrar letar efter gärningsmannen. en flyktingbil är beslagtagen och grannarna trycker sina trynen mot sina fönster för eventuellt få se en skymt av dramat. en man är död. syster följer dramat på övervåningen efter att ha följt det på nära håll. för nära håll. så nära att man är något slags vittne. mamma tyckte att dörren till vedboden såg suspekt öppen ut. tog hunden och gick ut och tittade. tydligen löpte hon ingen risk att bli nästa offer då hon bar en ljusrosa morgonrock. gärningsmannen fanns inte i vedboden. fortsättning följer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6101594.ab

pappas dag

eftersom jag rivit ut halva mitt kök och packat ner alla grejer i kartonger som står i vardagsrummet så tyckte pappa och jag att det var ganska olämpligt att jag bjöd honom på middag hemma hos mig. vi gick till esplanad här bredvid mig och åt pizza. det var gott. och mysigt. vi pratade väldigt mycket jag och min far. jag gillar honom. sen kom 500 packade djurgårdare och beställde öl "fyra mariestad och två glas, kan du skynda dig lite hörru". pappa fick ett grytunderlägg från ikea också. jag tror han gillade det. förra året fick han en teckning för jag hade precis blivit varslad (eller så var jag bara pank i vanlig ordning). sen gick vi på promenad.


orsäkta röran. jag bygger om.


mihi jag vill shoppa



alla älskar
hm.

snark

vaknade halv fyra. 15.30 alltså. jag har därmed sovit i typ 15,5 timmar denna natt. när jag vaknar är jag fortfarande dödstrött. jag har ingen feber, men det känns så. lägenheten var mörk. solen hade börjat gå ner. man drömmer ju inte lite när man sover så mycket. hey, jag har typ levt ett halvt liv inatt.

jag måste tömma köket och badrummet i helgen så målaren kan måla loss där nästa vecka. shit vad jag inte har lust med det idag. jag orkar inte. det är fysiskt omöjligt. jag ska däremot börja göra det i alla fall, annars sover jag oroligt för att jag har sån enorm ångest.

jag älskar min teve.

vackra stunder man saknar

ibland önskar man att man kunde få välja ett ögonblick och för alltid stanna i det. den finaste stunden i sitt liv. ett ögonblick där allting var enkelt och perfekt. jag kan inte låta bli att inte bli blöt i ögonen när jag tänker på det. jag ler åt tankarna. saknar dem oerhört. jag vill skapa nya vackra ögonblick. låta minnet fotografera dem så jag för alltid kan besöka människorna och platserna i dem.

Leave Me from Daros Films on Vimeo.


vardagen

vardagen är så förbannat tråkig. men jag tror jag gillar den. annars hade man väl gjort något annat. jag kommer hem från jobbet. det är tyst. det är varmt. jag har gått fort i kylan hem. och jag är hungrig. jag bäddar sängen, plockar kläder. jag byter om och jag lagar mat som jag sen äter i sängen framför teven. jag och min nalle. han är min man. vi har det bra ihop och han låter mig bestämma över fjärrkontrollen. idag åt vi rester av köttfärssås med snabbmakaroner så man kan sleva in i mun. vi saltade jättemycket och sket i allt vad stela leder heter. det är bästa tv-dagen i veckan idag.


rödtotten vill ha en tavelvägg.

jag älskar tavelväggar. älska är ett starkt ord. jag älskar tavelväggar. men jag tror jag måste inse att det inte blir så bra med en tavelvägg på 22 kvm. jag kommer få göra en töntig kompromiss istället. jag har en vägg där det möjligtvis kan passa sig, men jag vet inte än. först hantverkare, sen stora möbler, sen tavor. hittade dessutom den här sidan. helt perfekt. sen kan man ju givetvis köpa ramat på typ ikea eller återanvända gamla släktingars istället. men det ger en lite hjälp på traven.