steghysteri

folk är som tokiga på jobbet. de går och går och går. har man inget att göra så loggar man inte in på facebook. man går en promenad istället. ropar en kollega så går man dit. man ropar inte tillbaka. man står inte och pratar. man promenerar på stället och pratar. när man går till skrivaren så går man med många små steg istället för långa snabba. man handlarpå ica som ligger lite längre bort. man går och hämtar kaffe oftare än vanligt. man lyssnar på studsvänliga låtar och sittdansar på stolen. vi beter oss som idioter och fan vad långt vi går. jag ska promenera till jobbet imorgon.

hur långt går carroboll?

jag har en stegräknare mellan tuttarna. den funkade inte när den satt på höften. man kunde tydligen ha den på bh'n också, så den fick hamna där. den räknar varje steg jag tar. och om jag sitter och studsar, vilket jag ofta gör. men det tycker inte jag är mer än rätt. att sitt-studsa är väl minst lika mycket motion som att knata? det är alltså jobbet som så fint sett till att våra lata skrivbordsliv ska bli offentliga för varandra. misären finns på tappa.se där man får logga in och följa varandra. första delmålet är att gå till enköping. med tanke på hur förbannat kallt det är ute så kommer jag ju aldrig komma fram. bussen och sängen är mina bästa vänner.

jag ska ju i alla fall ha på mig den när jag går ut. jag lär ju gå till typ märsta på en utekväll.

godnatt

det luktar släckta stearinljus och jasminolja hos mig. ett ljus brinner sina sista minuter och hon som bor här är väldigt trött.


Ola Svensson Superstar

jag tittade precis på en dokumentär med ola salo för det tyckte min gamla grundskole-bästis isabel att man skulle göra. ligger i min säng med datorn i knät. lampan dimmad och tända ljus. ett glas rödvin. jag tittade och kände vad han sa. han är en vacker människa. jag gillar att han tänker efter innan han pratar för att vara säker på att han verkligen menar det han säger. jag gillar hur han målar med orden. jag gillar att hans personlighet är en artist.

titta på dokumentären

överbegåvade skitunge

pappas lilla familj ute i täby har en blogg. dock inte längre så aktuell eftersom familjen har blivit särbos. men. jag gick in och tittade på den nu. och senaste inlägget är ju för underbart. lilla tom har rimmat till sin mamma.

HURRA för vår MAMMA!!!


Heja mamma Du är bäst,
fast du ofta luktar häst!
...men Du är ju alltför snäll,
fast ibland så får vi skäll.

Hur som helst Du är vår mor,
som har 41 i skor.
Rolig, elak, aktuell
Vi ska fira dig ikväll!!!

Puss puss lilla mamma Från Tom



bevis på att jag har varit brun

här är beviset. jag var tvungen att titta lite i min gamla malaga-blogg för att se att solen verkligen finns på riktigt och att jag en gång vistats i den.




semla

carroboll, limpieloaf och dannybabe har varit på prisXtra och storhandlat. jag köpte linser, rotfruker, majs och sånt där. då får man äta semlan man inte åt igår.


fula fluga flyg

jag har bananflugor hemma. jag fattar verkligen inte varför. helt plötsligt har de dykt upp och jag har blivit expert på att döda dem. jag tycker verkligen inte att de borde leva när det är så kallt. okej om jag hade bananer hemma, men det har inte bott en frukt här på evigheter. och jag städar faktiskt.



carolinas bantningsskola

jag ska aldrig mer gnälla på folk som inte vill äta pizza. efter att ha insett att jag inte längre kan äta allt jag ser utan att gå upp ett hekto så försöker jag leva lite bättre. lite smalare. för att stilla er oro så kan jag meddela att: nej, jag har inga ätstörningar. nej, jag tycker inte jag är fet. jag har helt enkelt bara lagt på mig lite pluff. sånt som inte syns egentligen. och det ska bort.

så här tror jag att man gör:

  • ät bara en semla när man kan äta två
  • bli inte kräkmätt (sluta ät när man är mätt)
  • gå hem när man inte pallar vänta på bussen
  • ät mer sallad
  • ät mindre kebab
  • drick starkare kaffe (dvs mindre mjölk)
  • ät färre djungelvrål
  • börja fundera på att gymma (köp träningsskor)

sömning helg

den här helgen har jag sovit. vaknade kring 14 på lördagen och knaprade i mig äggmackor. sen köpte jag sopsäckar till pappa och åkte roslagsbanan till pappa och systers nya lägenhet. först åkte jag förbi stationen där jag skulle gått av, för roslagsbanan är sämst och skriver ingenstans att det är ett snabbtåg man sätter sig på. man märker det när man åker förbi en massa stationer bara. så jag fick åka för långt och sen åka tillbaka. lägenheten är hemtrevlig fast med asfula golv. det känns jätteskönt att min lilla familj får vara en liten familj nu. det kan vara jättekul att ha tusen ungar och grejer överallt också. men när allt inte är nytt och spännande längre så funkar det inte. och då är det plösligt väldigt spännande att allt är som förut. det är skönt när man känner igen allt och allt känns tryggt. det är skönt när man kan bråka med sina föräldrar utan att någon annans barn hör på och tycker till. det är skönt att bara ha kort på sina egna släktingar hemma och det är skönt när det bara är kärlek hemma. jag är lycklig för att min syster ska få bo i lite trygghet. fast med fula golv. när vi tittat på lägenheten tillsammans ett tag så åkte vi in till stan för att äta. pappa tog oss till saddle & sabre. det stället är grymt. jag fick en stor fet köttbit och rödvin till det. sen var jag så trött att jag nästan avled, så jag åkte hem och somnade. vaknade på söndagen kring ett. åt äggmackor och städade lägenheten. sen kände jag mig ensam så jag åkte hem til linus med lite thaimat. vi var skittråkiga.

och hur dum är man inte som längtar till jobbet imorgon? bara för att jag bytte skrivbord i fredags och har en ny mysig plats så längtar jag till den. jag gillar mitt jobb. till frukost ska jag dricka kaffe och äta geléhjärtan som mina älskade små visningsvärdar inte vågade äta upp idag.

30 %

det här var helgens roligaste. kanske för att jag sov resten av helgen. men det var i alla fall sjukt kul. jag och linus skickade ett sms till mtv för att se hur vi skulle passa ihop. som väntat. på tvn kunde hela världen se att våra chanser är sämst.



det är fredag och skorna är på omklackning


self-destructive

jag kan inte skriva ordet destruktiv utan att tänka på den här låten.



i sometimes need a push


jag fick tårta av grannen.

jag och grannen lagar mat till varandra varsinn dag i veckan. han brukar flambera. idag var det min tur. jag bjöd på fiskpinnar med potatis och spenat. mycket gott. sen kommer han på att han har världens godaste tårta i kylen. och den måste ju ätas. hans mamma har fyllt år och vi måste hjälpa till. så han sprang upp och hämtade varsin bit fet chokladtårta från chokladfabriken. i love him. imorgon är det hans tur att laga mat. han har en hel tårta till kvar, så han ska bjuda in fler. den tårtan ska tydligen vara ännu godare än den jag fick idag. i love him. som sagt.



jättekvinnan ovanför

ovanför mig är det en övernattningslägenhet. jag gillar inte när de är där, för min snäckskalslampa skakar och låter som ett vindspel när de går på golvet som är mitt tak. det låter som att människan väger minst femhundra kilo. men hon ser ut att väga helt normalt många kilo. sen förstår jag inte riktigt syftet med att gå så mycket som hon gör heller. man sitter väl still i ett vardagsrum, förutom när man ska ta sig in och ut ur rummet eller städa. hon går onormalt mycket.

när gud skapade skon

Gud skapade först skon, sen mannen för att någon skulle älska skon. Men det blev helfel så han skapade kvinnan för att någon skulle älska mannen. Men kvinnan älskade skon mer och där har du världens första triangeldrama.
Inte mycket har förändrats sedan dess...

/jonny "likväl" öhlander