inspiration. igen.

den här bilden rev jag ut ur en tidning för länge sedan. typ 4 år sedan förmodligen. nu hittade jag den igen bland en massa papper. och jag älskar den fortfarande. man måste ju göra så hemma någonstans. funderar skarpt på att bygga mitt skoställ så..




skitdag

idag har det varit en riktig skitdag. mestadels. vaknade inatt av att jag hade kramp i vaden. igen. det krampar lite överallt i min kropp numera och folk misstänker att jag dricker för lite vanligt vatten. det brukar mest bli mineralvatten och kaffe. hela dagen har jag varit trött som få. jag har varit så uttråkad. folk har kommit fram till mig och ställt dumma frågor som om jag vore någon slags allmän support. det är jag visseligen ibland. men idag ville jag bara göra mina egna grejer så jag kunde få gå hem. inte svara på tusen frågor till folk som inte tar reda på fakta själv. jag har varit nära att svimma hela dagen. jag har gungat för att jag åkte båt igår. och jag har pms. och det är klibbigt väder.

men vet ni vad emilie säger? världens mest positiva människa. jo; "jag älskar såna här dagar när allt är skit utan anledning. då vet man att det blir en mycket bättre dag imorgon!".

att lämna östermalm

jag är så sjukt sugen på att flytta. jag vill ta allt jag äger och åka med en statoil-buss till något nytt. jag vill bo högst upp. jag vill titta ut över takåsarna från mitt fönster. jag vill ställa min säng i ett avskilt hörn och jag vill köpa en fluffig soffa som jag kan titta på tv ifrån. en ny och större tv. jag vill att det ska knarra i golven när jag går i min lägenhet. jag vill riva och bygga lite vägg med pappa och måla med mamma. jag vill köpa blockljus med daniella på ikea. jag vill gå på nya gator, ta nya bussar och hälsa på nya grannar. jag vill lära mig att hitta på en ny ica och jag vill proväta nya take-away ställen. jag vill ha en bokhylla och en mysig matta. jag vill ha tavlor och blommor. jag vill ha högtalare i taket och testa hur högt jag kan spela innan grannarna dunkar i väggen. jag vill ha en liten balkong med en liten blomlåda. jag vill memorera en ny portkod och ha nya inredningsbekymmer.

man blir ju lite kär


inspiration




http://www.erikablomgren.com/

FORMEX

jag har fått biljetter hem till formex-mässan. adresserade till bolin interiör. och jag kan inte gå. jag befinner mig förmodligen i venedig då, eller i berlin, eller på ett tåg mittimellan. typiskt.

hänga lite

jag älskar hängmattor. det är förbannat skönt att ligga i en hängmatta och gunga. ens egen tyngd gör att man göms av hängmattans väggar och det enda man ser är himlen bakom trädkronorna och hur hängmattans trådar är flätade i varandra. när jag var liten så brukade pappa ligga i vår hängmatta och prata med grannpappan som låg i sin. vi barn turades om att hämta kalla öl och byta skiva i skivspelaren. man fick inte gunga i vår hängmatta, det fick man göra i grannens. jättehögt så man snurrade runt.

mamma skickade en bild och
en länk till mig för att visa en hängmatta som hon ska köpa nästa vecka. det fanns många fina, för alla smaker. jag älskar de här.

  

en skitig man som luktar gott


Är männen de nya brudarna?

En man tolkar sönder sms, en annan tror att man vill gifta sig (och en vill gifta sig), en tredje nojar efter en dålig prestation. Männen i våra liv är värre än oss själva. Jag hatar ordet feminism, men är vi så duktiga på att vara feminister att männen blivit små flickor? Har de tappat självförtroendet i vårt sällskap eller har de alltid varit så här osäkra? Jag har alltid tyckt att vi brudar varit hemska när det kommer till män. Vi har varit hopplösa. Vi har alltid trott att det värsta scenariot är verklighet, hur ologiskt det än har varit. Vi har alltid försökt tolka männen och försökt förstå hur de egentligen menar. De har oftast inte menat någonting och vi har oftast stått där som fån och inte fattat när det sket sig, egentligen. Men någonting har hänt. Brudarna har blivit coola. Vi utnyttjar istället för att utnyttjas. Vi leker på lika villkor. Äntligen! Men vi har ett problem. Männen tar inte för sig, de är rädda. De avvaktar och väntar på vad som ska ske, men inget sker. Vi vill ha männen, de riktiga männen. Vi vill att de ska tala om för oss vad vi egentligen vill ha. Vi vill älta det med våra vänner och samla mod för att säga nej, eller ja. Brudarna vill ha de gamla männen.


hur snygga?

musselshell skålar från Bolia. finns i flera färger och kan bara köpas i butik.


nödvändig söndag

den här dagen har varit väldigt konstig. den var inte alls, typ. jag sov till kl 17. medvetet. jag vaknade flera gånger men orkade inte gå upp ur sängen. jag behövde sömn. och jag gav mig själv sömn. jag åt köttfärssås och snabbmakaroner till middag, som egentligen var frukost. sen blev jag hungrig igen och gick och handlade. otippade varor som jag plockade i famnen på ica.


laktosfri mellanmjölk - jag är inte allergisk, men den håller längre.
creme brulee - jag älskar det på restaurang, så man måste ju testa
torkade tranbär - svingott
frödinge ostkaka - jag gillar det inte, har aldrig gjort. men den ser god ut och jag tänkte att det kunde vara en lagom andra middag.


frugan

daniella tycker att hon får för lite uppmrksamhet på min blogg.
så jag tänkte bara poängtera att jag gillar henne.