oh du vackra kakel


jag sitter och gapar för att jag aldrig sett något vackrare. jag skulle kunna bygga ett hem efter ett badrum med dessa. hela hem byggs upp i mitt huvud och.. jag vet inte vad jag ska säga.
här finns fler.



moderna museet

idag har jag och pappa strosat runt på moderna museet. det var väldigt trevligt. vi tittade på fin konst, fina tavlor, fula tavlor och tavlor som liknar mina gamla paint-bilder från när jag var liten. vi tittade på modeller av hus på arkitekturmuseet, läste om gamla hus och jag ville pyssla. jag fick inspiration till arkitektprovet och jag vill måla en tavla till mitt sovrum. och så vill jag köpa en tavla också. vi avslutade vistelsen i shopen där jag virrade omkring och letade efter någonting att köpa. jag köpte stora rosett-klistermärken i svart/vit. väldigt fina. jag har ingen aning om vad jag ska ha dem till.



min dörr är aslila!

pappa målade sista sidan igår och levererade den idag mot en kopp te. han är snäll han. och här är den! den sitter så fint och flirtar med hela lägenheten. jag gillar att jag är aspåkommen med att ha ett jobb-paraply hemma, fast man inte får, också. men titta på dörren. den är jättefin. jag ser fram emot att gå och borsta tänderna nu.




you turn me on, kakeldekor

jag är trött på min mosaik över handfatet i badrummet. både det svarta och det vita börjar gå mot grått, vilket inte är så hett. därför tänkte jag piffa till det lite med kakeldekor, eller typ mosaikdekor. jag började googla lite försiktigt på det här och damn, you tantiga thing, i love u. eller så hatar jag dig och kan inte låta bli att retas med mig själv.

när man säger kakeldekor så tänker jag på min gammelfarmor olga. hon var en rolig gammal dam och jag tror att hon hade kakeldekor. vi flyttade in i samma hus som henne och i vår lägenhet var det också kakeldekor i köket. pappa stod och slet i den och kunde inte förstå varför man tillverkade dem med så pass bra klister. det var ju onödigt. han sa att jag fick slita och pilla anytime jag med. jag pillade den fasttorkade kakeldekoren och tillslut var allt borta. jag kan fortfarande känna den hårda gulnade plasten under naglarna. ville göra pappa glad. han sa att den var ful. och visst var den det! jag var inte sen på att hata den. nu hatar jag att det inte finns till mosaik.


"jag går och köper lite bärs då!"


me and amy

jag och amy winehouse har städat min lägenhet. vi har plockat grejer, dammsugit och hängt in sommarjackor i garderoben. vi har vickat på rumpan och sprayat rengöringsmedel i handfatet.
nu drömmer vi om fluffiga mattor, charmiga fåtöljer och hantverkare. vi drömmer om en stor tavla som vi ska måla själva kanske? vi drömmer om de mest perfekta 22 kvm som finns. här på södermalm mitt på östermalm.

Propellerheads




carolina home planner

klockan är långt efter läggdags men jag vill inte sova. jag sitter och planerar kök med ikeas home planner, jag googlar på glasskiva i kök, jag tittar efter tapeter. jag skickar offertförfrågningar på bello.se och jag längtar till imorgon då jag ska charma mamma att åka till ikea med mig. imorgon ska jag köpa jacka och på tisdag ska jag köpa målarfärg till badrummet och badrumsdörren. jag ska slipa och måla dörren lila och slänga in vit färg och nya hyllor i badrummet. nu ska jag leta upp snygga hyllor, sen kanske jag ska sova.


j'mettrais ma plus belle culotte

 

fantastisk text


the euro condom



läste senaste ELLE interiör och hittade en artikel om detta. frostade glödlampor har förbjudits för miljöns skull. och för att slippa bländas kan man trä på en liten lampkondom på glödlamporna, för att få frostade känslan tillbaka. hur smart och enkelt är inte det? jag vill bygga en lampa som jag behöver en frostad lampa i, för det här var ju supergenialiskt. Ingo Maurer är det som har kommit på grejen.

i varenda färg ska jag köpa dig, åh du vackra porslin



från
mateus

22 kvadrat

det blåser ute. jag håller mig inne och hör hur regnet stundvis piskar mot fönstret. jag tittar på mitt hem med förakt. vems hem är du? är du mitt så vill jag inte vara mig. men jag älskar dig, jag vill inte att du ska vara någon annans. jag tvingar mig själv att vara kvar innanför väggarna som är mitt hem. jag tvingar mig själv att skapa något som jag älskar. jag vill älska dessa väggar.

icabesök

jag gick till ica förut. köpte deodorant, tamponger och toapapper. "hej här kommer jag. jag ska hem och sköta min hygien!" var givetvis tvungen att köpa en nestea för att mjuka upp det härliga intrycket. 111 kr är en bra investering för att sköta sin grundläggande hygien ett tag framöver anser jag. och släcka törsten.

jag vill ha.. tack