grinda tur och retur

pappa, isabella och jag knatade ner till hamnen vid grand på förmiddagen efter frukost och hopplöst borrande hos mig. vi tog första bästa båt och hamnade på grinda. eller. tillslut kom vi till grinda. dagen spenderades främst på båten. vilket var sjukt mysigt. tittade på hus vid vattnet och pratade lantställen hela dagen. jag ska skaffa ett eget litet pluttigt om några år. sjukt bra.






vem tappade bruden?




veckoplan

det är inte okej med tight planering och solbrist på semestern. men hey, jag gillare i alla fall.

onsdag:
kl morgon - sjöängen och sola / fixa handtag, köpa knoppar och hängare till hallen
kl 15.00 / 16.30 - ikea.

torsdag:
kl morgon - daniella hämtar lampa, matta och sängäverkast. pappa kommer och borrar och skruvar.
kl förmiddag - åka båt och mysa med pappa och isabella

fredag:
kl morgon - möblera daniellas lägenhet.
kl 19.00 -  trädgården
kl 01.00 - hem och sova

lördag:
kl 9.00 - klippa hår
kl 10.00 - äta frulle
kl 11.00 - gå på stan
kl middagstid - grilla hos kusin /  trädgården
kl 01.00 - gå vidare ut

söndag:
kl vaknar - suga ut det sista ur semestern
kl 23.00 - vara skitsur för att man MÅSTE gå och lägga sig för att orka jobba dagen efter

kuddoholic



alla är från h&m, höstkollektionen

jag ska äntligen klippa håret

men jag vet inte om tiden är den bästa. kl 9.00 på lördag. självdestruktiva lilla flicka.

an abnormal condition of an organism that impairs bodily functions

jag skulle lätt kunna somna om och sova hela dagen. hade nästan gjort det om det inte var för att jag får sådan fet ångest och panik av det. måste vara duktig nu. måste fixafixa. målamåla, skruvaskruva. men varför är man så trött? jag har ju sovit massa, så jag borde ju vara utvilad som en liten princessa. mamma tjatade alltid om att man blir förslappad om man sover för länge. jag kanske äntligen har drabbats av det. förslappning.

hejdå halva semestern, det var trevligt att råkas.

min semester är bra. jag är på trädgården på helgerna och på vardagarna fixar jag saker och hittar på andra roliga saker. jag gillar det på trädgården bäst. där sitter man i en trappa och tittar på folk. beundrar cementen och älskar allt. det är massa konstiga människor där och det händer massa konstiga saker. bland annat så har daniella gift sig där förra helgen. men en homosexuell kollega till mig. de är jättekära och ska adoptera. igår tappade en annan homosexuell man daniella så hon slog i huvet. idag ser hennes bakhuvud tydligen ut som kalle ankas. lille daniella då.

halva semestern har nu gått och det är tragiskt. denna vecka ska det målas mer i daniellas lägenhet, möbler ska dit och lullull ska piffas. garderober ska rensas hos mig och diverse prylar ska skruvas upp. PM ska skrivas. mormor ska besökas och fräknar ska odlas.

och nu känner jag ingen ork alls. sitter på sängen med ruffsigt hår och är sugen på rabarberpaj. funderar på att ringa hit mamma på en fika och montering av garderobsdörrar. och flädersaft.


nu gör vi så här

idag bestämde jag mig för att skita i mina omöjliga planer och bara ändra på allt. skit i schäslong. skit i smarta trådbacklösningar och sova i luften. in med en fet PAX-garderob som jag målar vackert och en bäddsoffa som man kan bre ut sig i. jag får helt enkelt bli grym på att bädda. imorgon hänger mamma och jag på låset på ikea och sen är det bara att montera resten av dagen. montera och drömma om färgerna jag ska måla dörrarna i. jag längtar till imorgon då jag ska köpa garderoben. jag längtar tills första delen står upp mot väggen på sin plats. jag längtar tills garderoben är komplett och jag längtar till i övermorgon när jag ska klä på mig och slår upp de stora fina dörrarna.

så. nu ska jag sova på golvet igen. men hey, det ska bli mysigt. jag gillar faktiskt att sova på golvet. no more klättring for me folks!


fixarsemester

ojojoj nu ska det fixas. semestern börjar imorgon, eftersom det faktiskt bara varit en vanlig helg hittills. klockan två ska jag möta upp mamma, vi ska inhadla tyg till mitt kök och sen sy det hemma i sjöängen. innan dess ska jag fixa grejer på stan med daniella. vi ska frukostera hos henne och sen ta en kaffe på söder och planera hennes homestaging med penna och block. vi ska förbi cadybag på nytorgsgatan 23, för de har underbart fina saker på hemsidan som vi vill titta på. sen upp till götgatan och inhandla en lampskärm till min skomakarlampa. in på hm och norpa ett halsband som skulle vara en nice kopia på ett jag hittade på candybag. köpa USB-minne på teknikmagasinet. skulle vilja åka förbi topshop och titta på ett par skor som jag blev kär i för några timmar sen också. och så vill jag kolla på färg. jag har fått för mig att plocka fram innedörren till hallen från källaren och måla den lila innan jag får dit den. och ska jag börja med det projektet måste jag ha krokar i hallen till jackorna också. galgarna är fula. ja! bolagret måste man ju förbi när man är i krokarna, typ. sen ska jag charma pappa så han kan dumpa sin persiska matta hos mig också. han har äntligen insett att den inte passar hemma hos honom, till min stora glädje. åh, höll på att glömma att jag ska förbi med mitt handtag till en liten handtagsfixare här med opassande öppettider för arbetande människor.

innan jag lämnar lägenheten imogon måste jag mäta väggen där tyget ska hänga i köket, mäta fönsterbrädan i vardagsrummet och inte glömma att packa ner kaviaren. daniellas är slut.

är det okej om jag nyser på dig?

här sitter jag och snörvlar. frossar och är virrig i huvet. det känns som att precis alla andra är ute på en uteservering och har det trevligt. jag har ben&jerry. fick höra på jobbet att man får äta glass när man är sjuk, så länge man dessutom äter soppa. och det är väl klart man gör det i så fall. half baked. om någon minut ska jag bädda med nytvättade lakan i sängen och krypa ner, med en toarulle, och snörvla där istället. vad bra jag har det.


"hej det här var rum 416 igen, nu skulle jag vilja beställa.. "

just nu önskar jag att jag hade semester. jag önskar att jag och en till checkade in på ett hotell. låg uppe på rummet och blickade ut över takåsarna. jag vill beställa in room-service en gång i timmen. en skitgod sallad, ett rör pringles, en kopp te. jag skulle pilla på tvålen i badrummet och borsta tänderna med tandkräm ur pyttesmå tuber. jag skulle ta ett bad och burra in mig i en jättefluffig badrock. jag skulle slänga handduken på golvet så man fick ett ny till nästa bad. jag skulle kolla in alla kanaler och betala för filmerna man kan välja. jag skulle hoppa i sängen och skita i att packa upp ordentligt. jag skulle tassa runt på heltäckningsmattan och jag skulle kolla utrymningsvägarna i häftet om hotellet. jag skulle inte öppna dörren en enda gång under hela vistelsen, förutom för room-service och städerskan. städerskan skulle hata mig för att jag vägrade lämna rummet och slängde så många handdukar på golvet. room-service skulle älska mig för allt jag beställer. jag önskar att jag bara fick vara, inte tänka, se på utsikten och en miljon filmer.

inredingsuppdrag

* Jag ska ha kvar sängen jag har, 120cm.
* Jag vill ha mysigt men ändå tufft. Svart, vitt, silver och lila.
* En renpläd är ett måste!
* Jag vill på något sätt skilja sovrummet med kök o ingång.
* Mycket och smart förvaring!!!
* En myshörna med fåtölj där jag kan läsa och sitta vid datorn

Det vore tufft att på något snyggt sätt ha fina klänningar på nått rep eller nått hängandes snyggt :) och skor....... För det är konst

PUSSS SYRRAN


möbeldesigner nästa


jag drömmer om min schäslonghörna


varför ingenting blir klart

allting ska vara sånt jäkla projekt med min lägenhet. jag köpte en handuksstång i mars och den är fortfarande inte uppe. när jag köpt den så började projekt "fixa hit pappa". det gick inte bra. så jag fick låna borren. resultatet av det blev inte heller så jättebra. jag borrade, kände mig jätteduktig och superfixig. själförtroendet var enormt, men underbart är kort. på 1800-talet gjorde man asjobbiga väggar. så jag kunde inte borra så djupt som jag behövde. en slagborr behövdes tydligen. men jag kände att jag behövde ha min stång på plats här och nu, eller - här och då. så. jag fixar. jag låter skruven vara halvt iskruvad och häller på ett kilo klister för att stabilisera det hela. det blev inte stabilt för fem öre och om jag hade hängt en handduk på stången så hade min pulvervägg med största sannolikhet legat på golvet och jag hade haft nya friskluftsventiler i badrumet.
tiden gick och igår fick jag ett nytt ryck. pappa kom över på morgonen idag med slagborren i högsta hugg. han skakade på huvet åt min klisterklump och skruven gick av när vi försökte få bort den. han borrade i alla fall två små fina hål och sedan åkte vi hem till täby och jag fick två plugg och två skruvar som skulle passa fint i hålet. tjena. för det första så tog det en halvtimme att få ut andra halvan av skruven ur en mojäng som hör till stången. ett halvt kilo klister gjorde det halvt omöjligt. sen får pluggen inte plats i pappas hål i väggen. jag satte mig på golvet och ringde pappa.

"hej jag vill dö"
"vad är det nu då"
"pluggen går inte in i väggen"
"jaha, då får vi borra större hål då"
"men jag ORKAR inte. det har tagit ett halvår att få upp en satans stång i badrummet. inte konstigt att inget blir klart"
"seså. det finns värre saker"
"men det enda som hänt med det här jäkla projektet är att jag måste dammsuga badrummet, fast jag gjorde det igår. allt är orange av det där tegelpulvret!"

så. det här är en ganska bra beskrivning av hur det går till när carolina ska renovera.

storstädning pågår

någonting som är sjukt underskattat men förjäkligt bra pryl är dammvippan. hur bra är inte den. smek en hylla och den är ren. och hur roligt blir det inte att städa då! det finns sjukt många dammytor i en liten lägenhet. typ lika många som i en stor lägenhet, fast mer gömda. jag vill vippa när jag städar. och den är lite sexig på något vis dessutom. för att vara en städpryl alltså. man kommer vicka på stjärten när man vippar runt i lyan. varsågod, vem som helst får köpa en till mig.

fesatan så vacker