karmababy

när jag och uhlin blev varslade på jobbet för ett och ett halvt år sedan så var karma vår enda tröst. tron på karma. vi grät, vi skrattade, vi var bittra och vi orkade inte bry oss om vartannat. livet var botten. det kändes hopplöst. det var som att allt slit hade raderats och det enda som höll oss uppe var tron om att karma existerade och skulle få allt att bli bättre. vi googlade fram symbolen för karma, skrev ut den och satte upp på våra skrivbord. när jag jobbade min sista dag så nålade jag ner min karmasymbol. uhlin jobbade kvar bredvid sin och hoppades på att den var sann. jag hade den i en plastficka hemma och hoppades att den var sann. den var sann. jag kom tillbaka till ett bättre jobb än det jag lämnat tre månader senare. våran gamla chef hade börjat jobba på en sämre mäklarbyrå som assistent. karma existerade. jag nålade upp min symbol på skrivbordet igen och fortsatte tro. vi påminner varandra om symbolen när en dag känns som crap. just nu funkar karma finfint. alldeles strålande faktiskt.


en hel firre fan

idag har jag bara ätit lax-mackor. gravad lax på knäckebröd. på riktigt 10 smörgåsar. jag luktar gammal firre om fingrarna. nu lyssnar jag på the cure.

minisemester?

det är mycket att hålla i huvet nu. jag måste packa inför midsommar. fina kläder, varma kläder, systemet-påsar och bikini. och kudden. jag måste packa inför övernattning hos mamma. 18-års-kalas-kläder och 18-års-middags-kläder. vad ska det bli för väder? jag måste ställa ut min gamla spegel för upphämtning. jag måste packa systers 18-årspresent. jag måste diska. jag måste måla naglarna. jag måste sova. jag sover typ redan. åh. just fan, midsommarvärden fyller år. har jag snöre till hans present? vad fan ska man ha på sig imorgon? varför är mina ben kritvita? jag är hungrig.

yey!

Alla kan teckna


Här är kursen för dig som tror att du inte kan teckna. Du lär dig se och teckna genom övningar som främjar kreativitet och allmän problemlösningsförmåga vilket ökar din förmåga att överföra det du ser till ett papper. Du släpper invanda mönster och föreställningar som stör upplevelsen av det du vill teckna, och upptäcker att du kan mer än du tror.

Metodiken bygger på den amerikanska konstprofessorn Betty Edwards idéer "Teckna med högra hjärnhalvan."

Kursen är en utmärkt grund för fortsatt konstnärligt skapande av alla slag.

Vi välkomnar även mer vana tecknare, pedagoger och andra intresserade som inte enbart har teckningskunnandet som mål.
10 sammankomster.

Kursnummer: 30104
Kurslokal: Medborgarskolan Hagagatan 23 A
Start: 6 sep
Dag och tid: mån 18:30-21:00
Timmar: 30
Tillfällen: 10
Pris: 2050 :-


jag bjuder på den här



klicka här



MOSJÖ 279 kr

med sittdynor, massa tidningar, en högtalar-grej (fråga pappa vad det heter) och lite lådor för crap. det blir finfint det. och kostar nästan gratis. mamma, ska vi åka till ikea snart eller?


konstiga fåglar

jag gillar det här märket. jag hittade lite konstiga gör-det-själv grejer på stockhome från det här märket och var tvungen att kolla in det lite. jag gillar att de återvinner och att de vill att man ska sätta sin personliga prägel på den del produkter som man köper halvklara och får färdigställa själv. och så är en hel del grejer snygga. och konstiga. oddbirds .

   


träningsboll

okej, nu är det inte kul längre. det är inte okej. på något vis. jag kan inte längre äta precis vad jag vill utan att gå upp i vikt. åldern har kommit ifatt mig. och jag måste börja träna, på riktigt. denna gång ska jag inte börja träna bara för att jag kan få en killer-body, jag ska träna för att inte bli fet. som alla andra. fy fan. jag ska lära mig namnet på alla de där konstiga maskinerna och ha träningsvärk för jämnan. jag hatar mitt nya liv.

bra ord



katastrull

 


man blir lite dum i huvet av den

helt perfekt att dansa till på kontoret i slutet av en arbetsdag när livet känns förbannat bra. man blir lite dum i huvet, men det är helt okej.


dell' ATTORE

det finns ett ställe jag gillar. det stället får mig att se på östermalm med nya ögon. dell attore på skeppargatan 60. genuin italiensk mat. enkelt och himmelskt. jag har ätit där tre gånger och jag är kär. maten är otrolig. upplevelsen och känslan är fantastisk. man behöver inte vara finklädd, man behöver inte betala en förmögenhet. det är enkelt. den ygre servitrisen kallar den äldre servitrisen för mamma. de springer. menyerna är laminerade gröna A4-papper. borden på uteserveringen vickar när man skär i pizzan och gästerna ler mot varandra.

på sommaren behöver man inte boka bord om man äter ute. man väntar en liten stund tills de trollat fram två platser och så sätter man sig där. vissa äter förrätt, varmrätt, efterrätt och dricker vin. en del tar med sig en pizza och andra slänger i sig den på plats. en del tar lasagnen som har kokat i 10 timmar. det känns som i italien och alla känner det. och gillar det.

     

torka sig fint

jag drömmer om nya fina handdukar. alla i samma serie. alla stora, fluffiga och gosiga. alla väldigt väldigt fina och fräscha. jag är ju väldigt förtjust i zara home, och de är bäst på handdukar. jag vill ha någon av dessa. plus den nedersta på stranden.




mat!

jag måste storhandla. det ekar här hemma. ska flirta med pappa imorgon och locka med ett kultur-besök av något slag, det brukar funka.

listan:
ägg majonäs bacon knäckebröd ost makaroner spagetti ris potatis spenat kycklingfilé kött plåster tvättmedel krossade tomater fisk salt frukt grönsaker chili korv senap matlagningsgrädde lammfärs turkisk yoghurt hel kyckling mozzarella kaffe mjölk juice keso smördeg blodpudding lingonsylt tandborstar vitlök lök rengöringsspray disktrasor kapris

felfelfel

det är ju något fel på mig. jag sitter hemma med ångest över absolut ingenting. panikångest light. det känns som när man har en stickig kofta på sig som man inte kan få av sig. borde sova och vakna upp på en ny dag, men det känns inte riktigt som att mitt lilla panik-hjärta kommer tillåta det. fan. imorgon har jag massa att göra.

städa
köpa svarta pennor
köpa en veckotidning
köpa en utländsk dagstidning
köpa trälådor
köpa gardiner
måla gardinstång
spackla
rita.

det går bra nu

idag har jag fått pensionssparande via jobbet, beröm från min chef, marknadschefen, ekonomichefen och erik him self. igår fick jag pris på jobbet. det känns ganska bra (ja, jag skryter).

från indiska


Recykle patchwork-kudde gjord av olika vackra tygbitar från spillproduktion.


skön låt och vacker video.


hemmakväll

jag blir varken sjuk eller frisk. så jävla långtråkigt. sovit i 16 timmar, solat solarium och gått en promenad. thats it. mysig hemmakväll är det sista jag vill, men man gör ju det bästa av det...


hangup



Di Leva - Personal Jesus