gröt

det känns som att det lagt sig en grå hinna över verkligheten. som ett tjockt damm som åker in i varje vrå. som får det att rosta, klibba till och gå sönder. det känns som att ljuset är väldigt långt borta och att vägen dit är väldigt krokig och dan. och det känns som att ingen bryr sig. det känns som att alla accepterar och går vidare, med blicken fäst på skorna som släpar i marken.

det känns som att ingen kommer ihåg hur det var innan dammet kom heller, innan dimman kom och förstörde. det känns som att det är jobbigare att kämpa emot än att acceptera och leva i dammet. det känns som att livet i stockholm försvann när jag gick på gatorna i malaga och längtade hem. nu undrar jag vad jag längtade efter. vänner som försvunnit? familj som jag aldrig träffar? pojkvän som har för mycket att göra? jobb?

måndag

det gick inte så bra på k-1 som säkert alla redan vet. men det va kul i alla fall och björn kom undan utan skador. den där nicky måste varit dopad eller nåt. eller så hade han ett extremt överskott på adrenalin. shit the same. det är över och det tycker vi alla är skönt. jag behöver inte äta godis i smyg längre och björn och jag kan ses lite oftare. det är härligt. för övrigt så är det sjukt kul med kampsport och jag skrek på bra där på slutet.

mindre härligt är min plånbok fortfarande har anorexia. jag som älskar att köpa julklappar går på shopping-diet. jag har blivit en snål jävel utan koll på ekonomin. damn. men jag jobbade som visningsvärdinna igår med mycket goda resultat och ska på en intervju imorgon för ett butiksjobb, vilket i alla fall leder in min på rätt spår. skulle dock behöva jobba lite svart á la tag-pengar-ur-kassan-när-du-slutar. det hjälper liksom inte julklappshandeln att få pengar på löningsdagen. jao. ursäkta staten, men ni borde ge mig lite svartjobb så jag kan pusha på och gynna julklappshandeln här i stockholm. jag har faktiskt dyra planer på att shoppa stort i år...

K-1


k-1

Idag är det K-1. jag kan liksom inte fatta det än.. har väntat på att någonting ska dyka upp som gör att det inte blir av. men det ser ut som att det blir av trots allt.. shit. jag är så nervös för björns skull och jag vill vill vill verkligen att han ska vinna hela skiten, för hans skull.

idag har jag stressat som en galning och flängt runt. och jaghar bara flängt halvägs än. tur att jag inte jobbar nine to five. och så är jag hungrig. fan. jag är för uppjagad för att äta. ska kanske försöka få i mig lite cous-cous i alla fall.

övrigt är att jag fått en superfin kostym av mamma i tidig födelsedagspresent som jag ska vara business-woman i. med start nu på söndag. två visningar på lägenheter, en i aspudden och en i täby. båda va jättefina och snart kommer jag vara nervös för det också.

om några timmar sitter jag på hovet och myser och är stolt över min älskling som ska slå folk på käften. mindre mysigt är att folk ska slå honom på käften också... fy fan vad mitt hjärta kommer dunka då. ingen slår min björn!

nu ska jag rota i kylen. ciao

nageln gick av

jag hade precis av min nagel som har varit halvt av i över en vecka nu. mitt finger ser ut som ett könsorgan. the happening of the day.. dvs mitt liv är hur tråkigt som helst. jag hatar det just nu. jag gör ingenting och har ingen ork att göra någonting. jag saknar bara godis hela tiden och tvn är min bästa vän. jag har blivit förslappad, vilket min mamma varnade mig för att bli när jag va liten och hade sommarlov i puberteten..

drömmer om en annan lägenhet nu. ganska centralt ligger den.. och det ser ganska ljust ut för vår del också. vågar inte uttala det och vågar inte hoppas på för mkt, men i mig skuttar det runt och planerar inflyttningsfest!

habitat-lampthe lampa

två snygga lampor som jag har våta drömmar om.. skrivbortslampan från habitat och kruk-lampan från designonline


sen satt jag och drömde lite om världens vackraste plats på jorden, väddö, bylehamn. och så hittade jag de här bilderna... gamle fiskaren leo med sin avhuggna fingrar, hans fruga, fiskestuga och lilla fiskeby.. nostalgi



   




utslängd

jag är utslängd hemifrån för att jag är sjuk. så det är synd om mig i dubbel bemärkelse. björn får absolut inte bli sjuk innan k1 så jag sätts i karantän typ. är ute i sjöängen hos mamma och lever lantis-storesyrra igen. det är visseligen skönt att få mamma-lagad mat och inte behöva tänka på någonting, men jag har varit här i ett dygn nu och börjat tröttna rejält. finns bara ettan, tvåan, finskan och fyran på tv och är man sugen på godis så är 7eleven långt borta.
sov 12 timmar i natt och sen har jag suttit vid datan och spelat flipper i stort sett. gud vad jag vill komma hem igen.

har kollat på internet efter fina grejer jag vill ha till hemmet, tänkte att det skulle få tiden att gå lite fortare. men det fick mig snarare att bli mer rastlös. påminner mest om att jag vill flytta från våran lilla plutt-vrå till någonting där man kan njuta och ha det bra.

det här vågar jag i alla fall önska mig, även om en del är "utan fötterna på jorden-önskningar"

kudde4kudde1

kudde3kudde2
kuddarna är från mio allihopa

room3room1
golvlampa och söta små glödlampor från room

room2
SÅ mycket snyggare än fula anslagstavlor! också från room

la rolexla rolex
nån av de här vore helt ok att ha... rolex

Den här är helt ok...

...den här också...

...och den här...

kyla in i märgen

idag har jag flängt runt. och det har inte varit väder för det. det har varit regn, blås och kyla. ni vet så det går in i märgen?

det började med att jag åkte med björn till klubben på söder för att titta på honom när han tränade.. jag tycker fortfarande att det är skitballt att han kan göra så där med sin kropp. sen åkte han till solnahallen för att kolla på nån kompis som skulle tävla och jag åkte till hötorget för att springa runt runt och frysa och göra vikitga saker. började med att jag gick till 3 för att lämna min mobil på laddning där.. snart kommer de känna igen mig. men skolan i malaga är så fruktansvärt seg på att skicka min laddare. sen gick jag till jc med mina byxor för att få byta dem eftersom jag fått för mig att de har en till modell på de byxorna och jag köpte den som var fel. så va inte fallet och jag får kämpa med mina som jag köpte förra veckan, fast de ger mig höftproblem.. skitsamma. de töjer sig väl lite kanske..
efter det gick jag till lovely nina och fick mat. hon gödde mig dessutom med snickerskaka som jag inte ätit på åratal. har pratat om den i malaga och fått alla andra att älska drömmen om den tom.. sen rullade jag vidare till 3 för att hämta upp mobilen och sen åka hem. nu sitter jag här, nyss hemkommen och fönad i håret. känner mig proppmätt, trött och som en nyfönad katt.

ikväll ska det däremot bli kalas! söta flickor kommer hit och champagne ska öppnas. äntligen. det pissiga är att jag inte vet vad jag ska ha på mig. sist jag va ute så hade jag sommarkläder. känner mig som en utomjording i ute-sthlm nu. förra årets stövlar och ingen aning om resten. känns mindre kul. måste jag ha så sjukt snygga kompisar?

det här kommer att bli en bra helg. igår hade vi också väldigt trevligt.. jag och björn bjöd in tove och mariano på middag som var mycket god. sen kom även nina och dani förbi och vi kollade på den värdelösa filmen silent hill. fy fan vilket skämt.

by the way. jag har fått jobb... drömjobb på första försöket.
imorgon ska jag öva med mamma.




hejhej

framtid och lite dåtid

jag är ingen plugg-tjej. jag är en worker-girl. jag vill inte bli duktig och få hög lön av att kunna rabbla fakta. jag vill bli duktig av att kunna massa saker och säga "det där har jag gjort". det är så tråkigt att plugga, och jag är så världelös på det. alla säger att gymnasiet va underbart. där kunde man lalla runt och man behövde inte slita ut sig. men jag hatade det. jag hatade att alltid ha någonting att göra, att ha folk som tjatade på mig och att man kunde skita i saker för att man visste att det bara skulle drabba en själv.

jag vill slita ut mig och va stressad och veta att det gör andra glada. man ser pengar rulla in och man känner sig viktig. därför, mina vänner, så har jag fattat ett beslut...

...jag ska bli mäklare. nej, det är inte vad jag alltid drömt om. och att vara arkitekt hela långa livet är inte heller någonting som jag alltid drömt om. jag ville inreda från början. men det är så tufft så chansen är större att jag kommer få  leda kvällskurser på nån skitig skola. min dröm just nu är bli mäklare. håva in pengar, starta egen byrå i framtiden. kombinera med enstaka kurser och kanske bli nån form av homestagare. jag är inte hundra på det nu. men jag är hundratio på att jag inte vill sitta i fem år med böcker i näsan och inte veta vart det leder mig. min ambition är att bli rik.

steg ett är att gå på anstaällningsintervju imorgon för en stor byrå och söka tjänst som visningsvärdinna. yeah.


gällande min förfest som skulle varit i helgen kan jag meddela att den inte blev av. anledningen va brist på vänner. och anledningen till att jag därför kallade vissa för överskattade var för att det sårade mig jävligt hårt. jag hade haft en jobbig vecka och ville ha ett skönt avslut på den genom att ha trevligt med mina älskade saknade kompisar. att det samma dag visade sig att jag inte var en älskad och saknad kompis tillbaka gjorde ont. hade det varit ni som varit borta och kommit hem så hade jag släppt allt och sprungit och gett er världens kram. punkt. (ramona är inte överskattad, snarare tvärt om. hon är inte skyldig mig någonting)

nu ska jag ut och gå.


underbar dokumentär

vilken underbar karl

karlen

CRiBS besöker peder?

"du verkar inte så glad..."

så sa nina idag när vi satt på zanzi över varsin latte och värmde oss. hon ser saker den där bruden. sanningen är den att jag inte är glad. jag är det när jag är instängd i lägenheten med björn, borta från verkligheten. men så fort jag går utanför den så påminns man av hur skit allting är. kanske låter som en riktig jävla stockholmare, eller som en ytlig uppblåst brud. men det börjar med pengar. jag mår verkligen dåligt när jag inte har pengar. känns som alla som går på gatan, alla saker i butikerna och alla bankomater skriker åt mig att jag lika gärna kan gå hem och dö. för jag räknas liksom inte.
låna pengar har jag gjort också. pengar som inte räcker, men jag kan bara inte fråga efter mer.

sen kommer resten. jag kan inte ha så kul jag vill ha det, pga pengarna. jag kan inte va så snygg som jag vill va, pga pengarna. jag kan inte känna mig självständig, pga pengarna. jag har inget jävla självförtroende utan pengar!!

en del av mig ångrar att jag åkte. allt skulle va så lättare om jag hade stannat. jag hade haft mitt jobb. jag hade haft mina förbannade pengar.
en annan del undrar va fan jag gör här. varför stannade jag inte kvar där borta? det hade väl inte spelat någon som helst roll.


kan ju tillägga ett vissa vänner är jävligt överskattade också

fucking freezing

det här landet är kallt, så är det bara. punkt.

så, nu börjar jag använda min gamla blogg igen. fri från mammor och pappor och fylld med åäö åter igen. även om jag måste koncentrera mig för att börja använda dem igen.

hemma ja. det är ett fint ord. det blir finare och finare ju längre man är ifrån det. hemmet alltså.
just nu börjar saker styra upp sig. fast jämfört med innan jag åkte så är det kaos.

att-göra-lista:
-köpa nya skor som tål sverige
-betala björn hyran
-betala mobilräkning
-ladda telefonen på nåt vis (glömt laddare i spanien)
-plugga som en tok
-söka jobb som en tok

allting komlicerade sig lite eftersom jag glömt laddaren i spanien. det va nog sne-draget 2006. vart ska man ringa om man vill att jag ska jobba hos en? no idea. hur ska man bjuda in folk hem till sig utan mobil? no idea. hur ska ens gamla chef ringa en och berätta när man kan komma och tjäna pengar hos dem? no idea.

glada nyheter är:
-att pluggandet verkar hur simpelt som helst, och roligt (kanske hänger ihop när det gäller mig)
-att mamma har bidragit med lite pengar så de ekonomiska problemen är ett minne blott (även fast jag hatar att va beroende av henne).
-att jag pratat med ett visst företag som lät possitiva gällande en viss liten jobb-ansökan...
-att det trots kylan är fint väder
-att jag ska shoppa imorgon.


WEEEEEEEEEEEHOAAAAA

nu är jag hungrig
(tengo hambre)