i huvudet på en liten flicka

en av mina första skivor var en skiva med rebecka törnqvist. jag älskade henne. jag var fascinerad av hennes lurviga hår och fängslande blick. jag skulle bli som rebecka när jag blev stor. pappa tog med mig och min vega-mössa på fasching för att titta på henne. jag hade även en bård i mitt rum. den finaste av dem alla. en flicka som vattnade blommorna i sin vackra trädgård. älvor dansade runt med praplyer. jag låg i min våningsäng och studerade blommorna och älvorna innan jag skulle somna. under blommorna i trädgården så stod en text "Mary, Mary, quite contrary, how does your garden grow? With silver bells, and cockle shells, and pretty maids all in a row". jag var övertygad om att det var rebecka som hade skrivit orginallåten eftersom hon har en låt baserad på den ramsan. jag lärde mig den utantill innan jag visste vad orden betydde. jag somnade tillsammans med blommorna och älvorna som dansade.





bästa rebecka på spotify



ett rum att älska




så här vill jag bo.
hittade reporaget här

RSH

nu har jag hittat en hemsida som gör mig alldeles lycklig igen. titta bara på första bilden. hur gott ser det inte ut att vara. hur tufft är det inte att ha en sån ståendes i skuggan på tomten (innergården). jag vill ha en. och så vill jag ha porslinet på andra bilden. jag har länge letat efter det perfekta porslinet och det här kan mycket väl vara det. jag måste ta på det för att säkert veta. men hallå. sista bilden! efter att ha gjort en miljon stolar av champagne-ståltråden så känns det där helt klart som nästa steg. jag ska bygga ett litet hus.







töhö

jag tittar på tv. jag har gjort det jättelänge. ända sedan jag kom hem faktiskt. jag har legat på sängen i min egen tystnad och tittat. druckit en stor kopp te. jag skrattade precis åt teven. ett jättefjantigt tihihaha-skratt. det kändes konstigt. (jag har en fullkomligt värdelös blogg, jag vet)

flytta till paris?

googlade på lite lägenheter. är väldigt inne på industrilokaler nu. och jag kan DÖ för den här. någon svensk modell som befinner sig i paris plåtades här och jag snodde hennes bilder. man måste ju bo i en sån här lägenhet någon gång i livet.

  

här är tidningen hon plåtades för; Raise Magazine


fet brud

jag och daniella är förmodligen gravida. det är i alla fall den enda förklaringen som vi kan komma på till att våra magar inte är asplatta. ser ut att vara i sisådär 3:e eller 4:e månaden. det är inte asbra. för det är för sent att göra abort och barnen har inga pappor eller någonstans att bo. och barnen lär ju inte må så bra heller. well well, vi får väl skapa en liten familj tillsammans, utse varandra till gudmödrar och smöra gärnet för våra mammor. om jag inte är gravid så har jag ju blivit skendräktig den senaste timmen. jag kan liksom känna ungen sparka. eller så är det vanlig matsmältning. äh.

jobbajobba

jag måste fan skärpa mig snart. jag jobbar fan JÄMT. hade långhelg på landet och gjorde något arbetsrelaterat varje dag. varje natt till söndagen vaknar jag konstant och kollar mobilen tusen gånger ända fram till kl 12. nu är klockan mitt i natten och jag sitter och försöker få ihop schemat. är det ens okej? fine om man får provision eller övertidsersättning, men varför gör jag det här egentligen? det är ju inte så svårt att lista ut varför jag hade kramper i magen för två veckor sedan.


efter helgen på torpet

jag var på öland i helgen. det var inte strålande sol, men väldigt bra i alla fall. jag älskar min familj. jag levde i min fasters gummistövlar när jag inte lyckades sno min systers snygga hunter-stövlar. och jag älskar gummistövlar. jag måste köpa ett par. jag vill köpa ett par Ilse Jacobsen. svarta eller?


min bästis och jag

det kanske låter konstigt. men jag saknar henne ibland. jag minns henne knappt, men jag saknar henne. min lilla farmor. det jag minns är väldigt fint, väldigt tryggt och väldigt mycket kärlek. jag saknar det. jag är övertygad om att hon vakar över mig. har koll på att jag kämpar och följer mina drömmar. jag är övertygad om att hon har stenkoll på mig. jag önskar att vi hade fått vara bästisar lite till.


älska fönster

var i stockholm kan man hitta lägenheter med fönster som här? jag vill bo i en gammal industrilokal. jag vill ha stora fönster som är hopplösa att putsa. jag vill ha fula rör som är omöjliga att dölja och jag vill ha hopplöst öppna ytor. lägenheter som dessa är som kate moss. trasiga, vackra och vad man än dekorerar dem med så blir det förbannat snyggt. och man vet inte riktigt varför.



bilden har jag hittat på en dansk sida;
RUM 

en liten lektion i carolina

jag har lärt mig lite mer om mig själv idag. jag har lärt mig att jag är en liten halvtrasig människa som bara vill bli älskad på riktigt. jag vill veta att det är på riktigt. innan jag vet det så är jag en kaxig liten fröken som har försvarsmuren runt sig. jag har lärt mig att jag är envis och kan inte släppa det jag tror på.  och jag kan inte släppa det jag skulle kunna tro på. jag har lärt mig att jag blir rörd in i benmärgen när någon verkligen vill mitt bästa.


lycka. total jävla lycka.

jag blev tårögd. skrattade för mig själv och sedan ville jag gråta av lättnad, men det gick inte. jag tror det kallas lycka. och jag jobbar på att berätta det för hela världen. tack alla.




gaga

när man ska på lady gaga så måste man ha en outfit. man måste bli gaga för en kväll. daniella var hemma hos mig för att hitta gaga i min garderob. det provades spetsbodys hit, läderbodys dit. problemet är att gaga aldrig har byxor på sig. inte kjol och klänning heller. hon kör stenhårt på bodys. bara. jag gillar att ha kläder på mig när jag går på konsert. letandet efter gaga slutade med att det låg kläder överallt och jag var utklädd till kvinnlig läderbög. vi har insett att vi måste satsa på hår och smink. hårspray har vi, men ingen som kan sminka. rah-rah!

hur vackra?

 

här kan man köpa dem till mig

trädgården

de flesta vet att jag älskar trädgården. ingen kan klandra mig för det. jag satt i princip på trappan under bron hela förra sommaren. och god vad jag gillade trappan. men jag blir lite rädd för mig själv när jag blir tårögd av denna text..


Förra sommaren hade fem magiska veckor. Trädgården lämnade tryggheten på Kungsholmen, och slog sig istället ner under en betongbro i ett av söders mer anonyma kvarter. Vi hade allt att bevisa. Skulle det gå att ha en nattklubb på en asfaltsplan under en bro? Kommer någon hitta ner? Kommer vi hinna få allt klart? Kommer kärlek, dans och vilja räcka till?

Men ni hittade dit, och ni älskade oss. Trädgården blomstrade, och de där helgerna dansade vi tillsammans i sommarnatten som om ingen morgondag fanns. Vi brann då, och trots att vi rycktes ifrån varandra innan vi riktigt hade hunnit förstå vad som hänt så visste vi att vi hade hittat hem och på något sätt förändrat Stockholm.

När den sista låten ebbade ut den där augustinatten var det för oss inte ett avslut, utan startskottet för ett långt och intensivt arbete. Ett arbete som lett fram till det här. Den 14:e och 15:e är Trädgården tillbaka och vi ses igen. Samma plats som förra året, men större, längre, tidigare och bättre. Med dagverksamhet, med ett grymt café, med nya vänner och med en hittills oanad storlek. Tillsammans är vi oslagbara.

Välkomna på after work från 17:00. Vi håller öppet till 01:00. Våra vänner spelar skivor, exakt vilka de är får ni se då.

Låt sommaren 2010 börja.

bollens transaktioner

jag gick precis in på internetbanken och kollade mina transaktioner i bokstavsordning. det är läskigt. man kan se att jag handlat väldigt mycket på 7eleven. jag har handlat förvånandsvärt få drinkar på soap. jag har ätit många sallader på pronto vid jobbet. jag handlar mer på ica än på coop här hemma. jag handlar väldigt väldigt mycket på ica vid jobbet (inte så värst förvånad). jag handlar en hel del på hm.


jag mår illa

det luktar gammalt stekt bacon hemma hos mig efter middagen. jag vill kräkas. jag hatar verkligen lukten av stekt mat efter att man har ätit. jag går på riktigt runt och hulkar. och är hungrig. jag äter riskakor med ostsmak för att dämpa hungern. när jag äter känns det bra. när jag slutar äta vill jag kräkas. så jag äter lite till. snart är paketet slut och då är det kört. jag kommer aldrig palla att vara gravid.

jakten på det lilla avlastningsbordet

det finns pinsamt lite möbler för trångbodda där ute. jag menar, folk i stora hem måste ju vara i behov av små möbler de också. jag har länge letat efter ett litet avlastningsbord att ha bredvid min fåtölj. eftersom det är så satans litet här så skulle det funka både som fåtölj- och sängbord. men det finns inga små! detta har resulterat i att jag ska köpa den enklaste, tråkigaste möbeln jag kunde hitta på blocket. 100 spänn kostar det. hoppas det blir mitt imorgon.


älskade mr svensson

jag kommer alltid vara lite kär i martin. jag älskar hans dialekt och jag älskar att han känner efter. martin lärde mig att det är okej att vara ledsen. och det är bra att veta det.


jade jagger

jade jagger är mick och bianca jaggers dotter. 12 maj lanseras en kollektion av henne på indiska. den består både av kläder och av inredning. typ kaxig bohemromantik. jag gillar det.


kyckling

sitter på tunnelbanan hem och undrar vad jag ska göra med min hela kyckling som jag haft i frysen i en evighet. tanken var att det skulle bli kyckling, ris och citronsås. men jag kommer bli sjukt besviken när den inte smakar som mammas. rakt framför mig i tunnelbanevagnen sitter en stor plansch med en bild. det ser sjukt gott ut. receptet hittar du på lantmannen.se. hur bra? här är det:

Kycklinggryta med indiska smaker

Svensk gårdskyckling och indisk kryddning blir en lycklig kombination som är lika god i matlådan dagen efter.
Gör så här:
Dela kycklingbenen i två delar och dra av skinnet. Lägg i en bunke, häll på citronsaft, skal och salt. Gnid in kycklingen med kryddorna och låt dra ca 15 min.
Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Häll sedan på curry och spiskummin, rör runt och lägg i kycklingen, stek tills kycklingen fått färg. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis, och lagerblad. Låt puttra ca 30 min. Smaka av och servera.
Du behöver:
Kycklingben/alternativt hel kyckling Kronfågel, 1pkt. Cirka 825 gr
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
C:a 2 matskedar finhackad färsk ingefära
1 hel färsk spansk pepparchili finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2st lagerblad
Skal och saft av en citron
Salt och socker
Kungsörnens matgryn till servering