det enda på önskelistan 2010

 

PowerShot G12


en fika på södermalm.

jag och daniella fikade lite efter att vi tittat på lägenheter till henne. fika är mysigt. vi hittade en fin vägg på fiket. och jag tänkte att det nog inte kan vara så svårt att göra en sån där vägg själv. eller en tavla. så jag tog kort på den. lite tapetklister, utländska tidningar och lite färg är väl allt som behövs.



 

bästa låten nu.



men den låter
så mycket bättre på spotify.


när ska de göra om stalands möbler till bostäder?


jag gillar dem. på en vit smeg-kyl helst.

  

finns att köpa på anyhow.se

paint-pro

jag är ju en gud på paint. jag kan göra saker i paint som egentligen inte går att göra i paint. folk tycker att jag borde lägga energi på att lära mig andra, lite mer avancerade, program. jag börjar ju inse att det vore klokt. men jag kommer aldrig lämna paint. aldrig helt. och vet ni vad? det finns en ny version av paint! jag är förbannat avundsjuk på uhlin på jobbet som har det. hon sitter bredvid mig och suktas med det. idag fick jag en teckning (made by pennan på jobbet) som är ritad i senaste versionen av paint.


PONTI

det här är typ det snyggaste jag har sett. jag och johannah gick och tittade på room idag. där hittade jag ett rum som jag blev kär i. jag satt där inne och låtsades som att jag bodde där ett tag. rummet var (såklart) industriinspirerat och konstigt. precis som jag gillar det. rummet hade en tapet på en av väggarna. den ser ut som plåt, fast den är helt slät. helt genialiskt!

 

Osborne & Little, Teatro Wallpaper, PONTI

har jag missat nåt?

jag tittar på tv. längst upp i rutan dyker en textrad upp. den vänder sig till befolkningen på öland. det står att stora delar av öland är strömlöst. om man behöver akut hjälp ska man kontakta borgholm eller kalmar. typ. får man fråga hur många som har batteridrivna tv-apparater och därmed lyckas läsa den texten? eller är det meningen att man ska ringa alla man känner på öland nu?

inga problem mamma

mamma har köpt ett skåp. med lådor. det kanske inte heter skåp då? hur som. hon köpte det eftersom hon blev kär. hon visste inte var hon skulle ha det men tänkte att "det dyker väl upp någon plats". och det gjorde det. hemma hos mig. helt perfekt. min mamma är bäst.


i am ikea?

nämen hoppsan hejsan. för några veckor sedan satt jag och ritade ett kök på ikeas hemsida. det ska monteras i min nästa lägenhet. hade jag tänkt. är inte det ruskigt likt det på bilden som kom i ikeas senaste mail? man får ju själv tänka dit det kreativa kaoset som saknas på min bild. och mitt kylskåp ska givetvis bytas ut till en kritvit smeg kyl/frys. känner mig jäkligt proffsig nu i alla fall. ville bara meddela det. tack.




vem vare som fucking rösta?

jävla katastrof. freddan får ju styra upp det här nu. jag litar på dig homeboy!

man gillar ju hud.


av många olika anledningar. varsågod.


my truth

när jag var liten hade vi ett landställe. det var världens bästa. vi brukade öppna alla fönster och dörrar till huset och spela robyns album my truth på högsta volym när vi ville lyssna till någonting annat än vinden, havet och fåglarna. vi spelade högt men tomten var stor. det kändes som att robyn var en del av luften. det kändes som att hon var vinden, havet och fåglarna som kvittrade.

man ska inte pilla på sår

förut. när jag var ledsen. då gillade jag carolina. jag brukade få det som gjorde ont att göra ännu ondare och jag gottade mig i smärtan. jag grävde i alla sår som någonsin gjort ont så att hela jag blödde. jag älskade att ligga i sängen och förblöda. för det kan vara vackert.

nu. när jag är ledsen. då vet jag att det finns roligare saker. att det som gör ont är någonting som tar en bit av livet ifrån en. jag vill bara vara så ledsen att jag känner att jag lever. och leva med det. leva. leva vidare. jag vill bara blöda ett sår i taget. jag vill inte ha plåster. jag vill se det blöda. men jag pillar inte på andra sår. jag låter det blöda klart.


hur kan man inte gå igång på det här?






http://www.yourarthere.com/


idag har jag röstat.


lite kultur i kroppen

jag var på utställning med emelie och tittade på fina fotografier av en övergiven stad. bilder på platser som plötsligt blivit övergivna av människor som aldrig återvände. tiden har stått stilla sedan dess. man kan fortfarande se skuggorna från människorna som vistats där. det är vackert.

mer om utställningen hittar man här
mer om fotograferna hittar man här. där finns även en annan utställning att spana in. jag har ju fått dilling på insustribyggnader, inte minst efter tågluffen i somras, så jag älskar Eastern Industries.




dagens



pär gester är min pappa. bahar är bahar.


en till craving

jag fantiserar om hur marabou premium, passion fruit, skulle smaka tillsammans med rabarberkräm. i mina drömmar smakar det himelskt och tanken gör det svårt att somna. eller, jag överdriver ju. men jag är förbannat sugen på det.




cravings

jag blir jättesugen på otippade saker ibland. eller, rätt ofta. förra veckan hade jag supercravings efter nuggets från donken. sen min favorit-thai. de varade i några dagar. thaien är fortfarande ett olöst problem (försökte hemma själv igår, men det blev väldigt misslyckat) som jag tänkte försöka fixa imorgon. förutom dessa har jag haft massa mini-cravings. de varar i några timmar bara. nu har jag cravings efter rabarberkräm. min gammelmormors hemlagade rabarberkräm. jag har förmodligen inte ätit den på ca femton år. och hon lever inte längre. så jag måste lösa det här själv om det inte går över till imorgon. det är inte ens svårt. verkar det som.

http://www.recepten.se/recept/rabarberkraem.html

min bild på ett litet elskåp



hjälp mig. rösta varje dag!


jag ska sova snart

jag ligger på sängöverkastet och andas djupt med trötta ögon. kroppen är sömnig. jag har inte borstat tänderna ovh släckt lampan. teven är på utan ljud. datorn spelar musik. det ligger pennor och ritblock i min säng. jag fantiserar om hur skönt det kommer vara att ligga under täcket snart. när jag har samlat kraft att göra lägenheten mörk och tyst. när jag har vädrat medan jag borstade tänderna och jag somnar med lite frisk luft i näsan. jag älskar den korta stunden när man är vaken och drömmer. hejdå tisdag tänker man. hej lakan och fluffiga täcke.

lilla söndag

idag har jag gått runt hemma klädd i tjocktröja, trosor oh strumpor. rullgardinen har varit nerdragen hela dagen. jag sov länge och åt sen frukost. sen gjorde jag ingenting. jag har drömt om industrikök och funderat på livet. jag har inte pratat med någon och det har varit jätteskönt. jag gillar att hänga med mig själv. jag har lagat massa wok som jag åt med glasnudlar. jag vill ha en till dag med mig själv.