kyckling
sitter på tunnelbanan hem och undrar vad jag ska göra med min hela kyckling som jag haft i frysen i en evighet. tanken var att det skulle bli kyckling, ris och citronsås. men jag kommer bli sjukt besviken när den inte smakar som mammas. rakt framför mig i tunnelbanevagnen sitter en stor plansch med en bild. det ser sjukt gott ut. receptet hittar du på lantmannen.se. hur bra? här är det:
Gör så här:
Du behöver:
Kycklinggryta med indiska smaker
Svensk gårdskyckling och indisk kryddning blir en lycklig kombination som är lika god i matlådan dagen efter.
Dela kycklingbenen i två delar och dra av skinnet. Lägg i en bunke, häll på citronsaft, skal och salt. Gnid in kycklingen med kryddorna och låt dra ca 15 min.
Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Häll sedan på curry och spiskummin, rör runt och lägg i kycklingen, stek tills kycklingen fått färg. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis, och lagerblad. Låt puttra ca 30 min. Smaka av och servera.
Stek lök, vitlök, ingefära och chili i olja. Häll sedan på curry och spiskummin, rör runt och lägg i kycklingen, stek tills kycklingen fått färg. Häll på buljong, tomater, kanel, stjärnanis, och lagerblad. Låt puttra ca 30 min. Smaka av och servera.
Kycklingben/alternativt hel kyckling Kronfågel, 1pkt. Cirka 825 gr
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
C:a 2 matskedar finhackad färsk ingefära
1 hel färsk spansk pepparchili finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2st lagerblad
Skal och saft av en citron
Salt och socker
Kungsörnens matgryn till servering
2 hackade gula lökar
4 finhackade vitlöksklyftor
C:a 2 matskedar finhackad färsk ingefära
1 hel färsk spansk pepparchili finhackad
1 burk krossade tomater
3 dl hönsbuljong
2 stjärnanis
2 hela kanelstänger
1 msk spiskummin
2 msk curry
2st lagerblad
Skal och saft av en citron
Salt och socker
Kungsörnens matgryn till servering
Kommentarer
Trackback